Στόχος της Ergo, η ενίσχυση της παρουσίας στην Ελλάδα

Στόχος της Ergo, η ενίσχυση της παρουσίας στην Ελλάδα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα στοχεύει ο όμιλος Ergo, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του ως μακροπρόθεσμου επενδυτή. Μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς μετέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re Χοακίμ Βένινγκ, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ergo στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Munich Re συνεχάρη τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας για την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών Ergo και ΑΤΕ Ασφαλιστικής, επισημαίνοντας ότι «η συγχώνευση αποτελεί επιτυχία της Ergo International». Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ο όμιλος Ergo στην Ελλάδα λειτουργεί υπό ενιαίο οργανισμό με την επωνυμία Ergo Ασφαλιστική. «Οι κύριες ασφαλιστικές μας δραστηριότητες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα ισχύει και στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Βένινγκ. «Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας, με πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της». Ο κ. Βένινγκ συνοδευόταν από τον κ. Αλεξάντερ Ανκελ, γενικό διευθυντή της Ergo International, ο οποίος τόνισε την πρόθεση του ομίλου «να ενδυναμώσει τον ρόλο του ως ηγετικού διεθνούς ασφαλιστικού φορέα και στο πλαίσιο αυτό είναι αποφασισμένος να ενισχύσει την παρουσία στην Ελλάδα».

Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη, με υψηλή ευρωστία και φερεγγυότητα. Εχει παρουσία σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία, στις οποίες πάνω 40 εκατομμύρια πελάτες εμπιστεύονται τις υπηρεσίες, την εμπειρία και την ασφάλεια του ομίλου Ergo και της μητρικής Munich Re. Το 2016 τα συνολικά ασφάλιστρα του ομίλου Ergo ανήλθαν σε 17,2 δισ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που απέδωσε στους ασφαλισμένους του ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ergo στην Ελλάδα Θεόδωρος Κοκκάλας επεσήμανε ότι «μετά τη συγχώνευση, η Ergo αναδεικνύεται σε μια ισχυρή ασφαλιστική δύναμη, πρωταγωνίστρια στην ελληνική αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή