Ζημίες 11,2 εκατ. για τη Vodafone στη χρήση 2016/17

Ζημίες 11,2 εκατ. για τη Vodafone στη χρήση 2016/17

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες ύψους 11,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε για τη χρήση 2016/17 η Vodafone. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,2 εκατ. ευρώ, αλλά το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης είναι αρνητικό. Τα αποτελέσματα της εταιρείας ωστόσο παρουσιάζουν βελτίωση, δεδομένου ότι στη χρήση του 2015/16, η εταιρεία είχε παρουσιάσει ζημίες προ φόρων ύψους 15,9 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά από φόρους ύψους 29,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα έσοδα παρουσίασαν οριακή αύξηση κατά 1,1% φτάνοντας τα 853 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση αυτή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποδίδεται στην καλή πορεία των δραστηριοτήτων στη σταθερή τηλεφωνία, που η εταιρεία διεύρυνε έσοδα και μερίδιο αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική χρήση της εταιρείας ξεκινά 1/4 και ολοκληρώνεται 31/3 του επόμενου έτους. Εξίσου σημαντικό για την εταιρεία, το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης της διαφοράς ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ με το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έκλεισε μια σημαντική φορολογική υπόθεση που είχε ανοίξει στις αρχές της δεκαετίας, σχετικά με δάνεια της μητρικής εταιρείας προς τη θυγατρική στην Ελλάδα. Οι φορολογικές αρχές ερμήνευσαν τα δάνεια ως χρηματικές καταβολές και έκριναν ορθή την επιβολή χαρτοσήμου συνολικού ύψους πάνω από 32 εκατ. ευρώ. Η Vodafone προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο (29/9), η εταιρεία συμψήφισε τα ποσά που είχε προκαταβάλει έναντι της δικαστικής διαφοράς της με τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ύψους 13,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, χθες δημοσιοποιήθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση υπαγωγής της επένδυσης της Vodafone σε δίκτυα νέας γενιάς (NGA), ύψους 61,4 εκατ. ευρώ στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων που προβλέπονται στον ν. 3894/2010 (fast track). Ουσιαστικά, η υπαγωγή της επένδυσης στον νόμο αυτό, καθιστά ως μοναδικό φορέα αδειοδότησης όλων των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας, τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας.

Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει η Vodafone, με την υλοποίηση FTTH (fiber-to-the-home) και FTTC (fiber-to-the-cabinet) σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή