Κλείνει τα εργοστάσια σε Κόμο και Αλεξανδρούπολη η «Μαΐλλης»

Κλείνει τα εργοστάσια σε Κόμο και Αλεξανδρούπολη η «Μαΐλλης»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο των εργοστασίων στην Αλεξανδρούπολη και στο Κόμο της Ιταλίας, που θα οδηγήσει στην απώλεια 99 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Μαΐλλη, που ελέγχεται από το αμερικανικό fund HIG.

Η διακοπή λειτουργίας των δύο μονάδων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργικής αναδιάρθρωσης με στόχο την ορθολογικοποίηση του παραγωγικού μοντέλου όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, για το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου και των γραμμών παραγωγής δεν προβλέπεται να μεταφερθεί σε άλλη παραγωγική μονάδα του ομίλου, αλλά θα εκποιηθεί προς τρίτους αγοραστές. Η διακοπή της παραγωγής στην Αλεξανδρούπολη αφορά τα προϊόντα χαρτογωνίες και θερμοσυρρικνούμενο φιλμ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας έχει μεριμνήσει για αποζημιώσεις πλέον του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για τους 49 εργαζομένους του εργοστασίου που επηρεάζονται.

Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα, οι οποίες περιλαμβάνουν μονάδα παραγωγής και μονάδες πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών της εταιρείας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Η «Μαΐλλης» θα συνεχίσει να απασχολεί σχεδόν 200 άτομα στην Ελλάδα. Η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα αποτελεί την κύρια εξαγωγική βάση του ομίλου, σε προϊόντα μεταλλικής περίδεσης. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του ομίλου Μαΐλλη στην Ιταλία, μία επιχειρηματική μονάδα στον τομέα των μηχανών συσκευασίας θα κλείσει τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ιταλία κατά 50 υπαλλήλους. Η πρωτοβουλία αυτή θα ευθυγραμμίσει τις δραστηριότητες και στην Ιταλία, με τη στρατηγική του ομίλου να επικεντρώνεται σε εξειδικευμένα κέντρα τεχνογνωσίας που θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και να προσφέρει λύσεις με βάση τις ανάγκες των πελατών του.

Οι μονάδες πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, προσφέροντας υπηρεσίες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το βάρος της παραγωγής για την εταιρεία θα δοθεί σε κύρια προϊόντα (μηχανές συσκευασίας και εργαλεία, μεταλλικές και πλαστικές ταινίες περίδεσης και υψηλής ποιότητας λύσεις περιτύλιξης), βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και σταθερότητα και βιωσιμότητα των εταιρικών δραστηριοτήτων μέσω του εξορθολογισμού του κόστους. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της στρατηγικής λειτουργικής αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί ο όμιλος Μαΐλλη.

Εν τω μεταξύ, την 1η Μαρτίου 2017, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της MJ Maillis SA αποφάσισε την αναδιοργάνωση του ομίλου MJ Maillis με την ίδρυση δύο νέων εταιρειών συμμετοχών στο Λουξεμβούργο. Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκαν η Maillis International SA (μητρική εταιρεία της MJ Maillis SA) και η εταιρεία συμμετοχών επίσης στο Λουξεμβούργο, η Maillis Holding SRL.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή