«Νηρεύς»-«Σελόντα»: προς δεύτερο γύρο με 2 υποψηφίους

«Νηρεύς»-«Σελόντα»: προς δεύτερο γύρο με 2 υποψηφίους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα συμμετάσχουν δύο από τους πέντε υποψηφίους που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, αναμένεται να εισέλθει ο διαγωνισμός για την πώληση των πλειοψηφικών πακέτων μετοχών που κατέχουν οι τράπεζες στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, τη «Νηρεύς» και τη «Σελόντα». Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί ίσως και στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη διαγωνιστική διαδικασία, το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τώρα ένας, μοναδικός προτιμητέος επενδυτής, αλλά να διενεργηθεί και δεύτερος γύρος με τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, φέρεται το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στην εβδομάδα ο σύμβουλος του διαγωνισμού, που δεν είναι άλλος από τον οίκο Lazard, αναμένεται να προβεί στη σχετική εισήγησή του προς τους πωλητές, δηλαδή τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, και στη συνέχεια θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι επενδυτές για το ποιοι από τους πέντε συνεχίζουν στον επόμενο γύρο.

Ο νέος αυτός γύρος εκτιμάται ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δέκα ημέρες, δεδομένου ότι, σε αυτή τη φάση, όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν συμφέρει κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη νέα καθυστέρηση στη διαγωνιστική διαδικασία. Οι μεν εταιρείες και ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας γενικότερα θέλουν να ξεκαθαρίσει το ταχύτερα δυνατόν το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, έτσι ώστε να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους πλάνο για τα επόμενα χρόνια, οι δε τράπεζες θέλουν να απαλλαγούν από τα «βαρίδια» των συμμετοχών σε εταιρείες που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα και κυρίως θέλουν να απαλλαγούν, ενόψει και των νέων stress tests, από τα δάνεια που κουβαλούν «Νηρεύς» και «Σελόντα».

Φαβορί για να περάσει στον επόμενο γύρο θεωρείται το fund Amerra Capital Management LLC, που έχει ήδη στην ιδιοκτησία του από το 2016 την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας «Ανδρομέδα», ενώ ο δεύτερος διεκδικητής εκτιμάται ότι θα είναι μία από τις Diorasis και HIG Capital. Την πεντάδα των επενδυτών που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές φέρεται να συμπληρώνουν –καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση επί του ζητήματος– η Hybrid Capital και το Duet Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή