ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

KLab Architecture: Καινοτόμο design με μοναδική ποιότητα

KLab Architecture: Καινοτόμο design με μοναδική ποιότητα

Η KLab Architecture (Kinetic Lab of Architecture) δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο το 2001.

Μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων αρχιτεκτόνων που τάσσεται υπέρ της αναζήτησης του ποιοτικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσα από πρωτοποριακές ιδέες. Κάθε έργο αντιμετωπίζεται μοναδικά μέσα από ενεργό διάλογο που αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού. Οι αρχές σύνθεσης πηγάζουν από κάθε ξεχωριστή συνεργασία με στόχο να δοθεί μορφή στα όνειρα και στις επιθυμίες του χρήστη, πηγαίνοντάς τον ένα βήμα πιο μακριά, διευρύνοντας τους ορίζοντές του, και εξασφαλίζοντας του ποιότητα σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του.

Οι KLab θέτουν πολύ υψηλές προσδοκίες και στοχεύουν στην δημιουργία αρχιτεκτονικών γεγονότων και όχι απλά στην εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων. Η διεθνής αναγνώριση σφραγίστηκε τον Αύγουστο του 2008 με την επιλογή τους από το Wallpaper Magazine στα πιο ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου.

Το 2010 οι KLab παρουσιάστηκαν με το έργο τους στο βιβλίο STARCHITECTS ανάμεσα σε 60 αρχιτέκτονες οραματιστές του 21ου αιώνα. Από το 2010 με γραφείο στο Λονδίνο η KLab Architecture έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο καινοτόμο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο. Το 2012, το PLACEBO Pharmacy κατέκτησε το βραβείο καλύτερου εμπορικού κτιρίου στα 10α διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής που διοργάνωσε το περιοδικό Domus της Ρωσίας.

Το 2011 το ίδιο έργο ήταν shortlisted για το Piranesi Award. To 2012 η KLab συμμετείχε στην Biennale της Βενετίας με το έργο Urban Cubes.

Το 2014 η πολυκατοικία "Urban Stripes" ήταν υποψήφια για το βραβείο Mies Van Der Rohe, και είχε επιλεγεί ανάμεσα στα καλύτερα κτίρια κατοικιών της Ελλάδος.

Τέλος, το 2017, το έργο Δ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας διακρίθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στην κατηγορία «Κτίρια κοινόχρηστης λειτουργίας».