Η Lamda πουλάει κτίρια γραφείων

Η Lamda πουλάει κτίρια γραφείων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση των κτιρίων γραφείων που βρίσκονται στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο βρίσκεται η Lamda Development. Αγοραστής φέρεται να είναι η Trastor ΑΕΕΑΠ, η επενδυτική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς και του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση του Kronos Business Centre στο Μαρούσι και του κτιρίου γραφείων που διαθέτει η Lamda Development στην Κηφισιά (Cecil), τα οποία προσφέρουν ετήσιες αποδόσεις της τάξεως του 8,8% και 9%, αντίστοιχα. Τα εν λόγω ακίνητα αποτιμώνται (σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) προς 20 εκατ. ευρώ (13 εκατ. ευρώ το Cecil και 7 εκατ. ευρώ, το Kronos).

Το κτίριο στην Κηφισιά αφορά το ιστορικό, πρώην ξενοδοχείο Cecil, το οποίο λειτουργεί από το 2002 ως πολυτελές συγκρότημα γραφείων, εκμισθώσιμης επιφάνειας 6.000 τ.μ. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονται διάφορες εταιρείες, όπως ο όμιλος Λασκαρίδη και Santa Marina Resort & Villas (ξενοδοχειακός όμιλος). Αντίστοιχα, το συγκρότημα στο Μαρούσι είναι επιφάνειας 4.000 τ.μ. και προσφέρει γραφειακές χρήσεις και ισόγειους χώρους καταστημάτων. Το σύνολο των γραφείων είναι μισθωμένο στις πολυεθνικές εταιρείες Procter & Gamble Hellas και Hyatt Regency. Η Lamda Development έχει πλέον ως στρατηγική στόχευση την έμφαση στην ελληνική αγορά και κυρίως τον κλάδο των εμπορικών κέντρων και ασφαλώς το έργο ανάπτυξης της έκτασης στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε ανακοινωθεί και η πώληση έκτασης στο Βελιγράδι αντί 25 εκατ. ευρώ, η οποία εξυπηρετούσε αυτήν ακριβώς τη στρατηγική. Η επίτευξη κοινού τόπου μεταξύ της Lamda Development και της μεγαλομετόχου της Trastor, Varde Partners, δεν φαντάζει ως κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι δύο πλευρές έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασία μέσω της Lamda Malls, της θυγατρικής της Lamda στον κλάδο των εμπορικών κέντρων. Σε αυτή η Varde Partners έχει αποκτήσει από τα μέσα του 2017, ποσοστό 31,7% αντί ποσού 61,3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή