Σε έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ προχωρεί η Πανγαία

Σε έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ προχωρεί η Πανγαία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση ομολογιακού δανείου της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ έχει προκρίνει ως άμεση κίνηση άντλησης χρηματοδότησης για νέες επενδύσεις η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η διοίκηση έκρινε ότι στην παρούσα συγκυρία, η επιλογή αυτή είναι προσφορότερη, σε σχέση με τη μέχρι πρότινος δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία επί του παρόντος μετατίθεται σε μεταγενέστερο στάδιο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι δεδομένο ότι προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα επανενεργοποιηθεί η σχετική διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για την άντληση κεφαλαίων, αλλά και για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διασποράς.

Παράλληλα, η Πανγαία δρομολογεί την είσοδό της σε πληθώρα νέων κατηγοριών ακινήτων, ακόμα και αναπτύξεων, δεδομένης της έλλειψης νέων αναπτύξεων και της ανάγκης για προσθήκη νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, κ. Αρι Καρυτινό, μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων που εξετάζονται αυτήν την περίοδο περιλαμβάνεται και ο πολλά υποσχόμενος κλάδος των κατοικιών που προορίζονται για τουριστική εκμετάλλευση, είτε στην Αττική είτε σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς, με έμφαση στην πολυτέλεια του προσφερόμενου προϊόντος. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση νέων συμφωνιών αγοράς ακινήτων σε κλάδους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα logistics.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει εισέλθει και στον κλάδο της φοιτητικής στέγης, καθώς έχει εκμισθώσει στην Dimand Real Estate ακίνητο στην Πάτρα, το οποίο έως το τέλος του έτους θα έχει μετατραπεί σε συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών. Ανάλογες κινήσεις εξετάζονται αυτό το διάστημα και σε άλλες πόλεις με έντονη παρουσία φοιτητών. Οπως τονίζει ο κ. Καρυτινός, «πρόκειται για μια αγορά με τεράστια ζήτηση, χωρίς να υπάρχει καθόλου προϊόν, το αντίθετο μάλιστα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη ενός βιώσιμου προϊόντος, που να προσφέρεται σε ανταγωνιστικό κόστος προς τους φοιτητές».

Κατά τη διάρκεια του 2017, η Πανγαία, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων (σούπερ μάρκετ), συνολικής επιφάνειας 87.000 τ.μ., αντί συνολικού ποσού 71 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τέσσερα καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος (Γέρακας), τη Λ. Αθηνών (Αθήνα), τη Λ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ιωάν. Ρέντης) και την Πάτρα. Πρόκειται για πρώην καταστήματα Carrefour, τα οποία ανήκαν σε ξένο θεσμικό επενδυτή και πλέον μισθώνονται από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Είναι συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. και κόστισαν 47 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή