Η Elpedison εισέρχεται στη λιανική αγορά φυσικού αερίου

Η Elpedison εισέρχεται στη λιανική αγορά φυσικού αερίου

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λιανική αγορά φυσικού αερίου εισέρχεται η Elpedison με δύο ανταγωνιστικά τιμολόγια, που προσφέρουν εκπτώσεις έως και 18% για τους οικιακούς καταναλωτές και έως 5% για τις επιχειρήσεις σε σχέση με τους βασικούς προμηθευτές αλλά και ειδικές προσφορές για την προσέλκυση πελατών. Οπως επισημαίνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της, «η Εlpedison είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα καθετοποιημένος παίκτης, δραστηριοποιούμενος τόσο στην παραγωγή όσο και στην προμήθεια ρεύματος, που εισέρχεται στην αγορά αυτή, για να καλύψει συνολικά τις ανάγκες των τελικών καταναλωτών».

Η Εlpedison, με μετόχους τα ΕΛΠΕ, την ιταλική Edison και την Ελλάκτωρ, δραστηριοποιείται με δύο μονάδες φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σημαντικό χαρτοφυλάκιο και βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού με μερίδιο 3,4%. Εκπροσωπεί ήδη πελάτες φυσικού αερίου μέσης πίεσης (μεγάλες βιομηχανίες) και από την 1η Ιανουαρίου 2018 απευθύνεται στο σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου στις αγορές Αττικής και Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, όπου υπάρχει δίκτυο, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους καταναλωτές για φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό που τους μειώνουν σημαντικά το κόστος ενέργειας. H Elpedison βγαίνει στη λιανική αγορά φυσικού αερίου με δύο τιμολόγια και συγκεκριμένα το Elpedison GasHome για νοικοκυριά και το Elpedison GasBusiness για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο χαμηλής πίεσης.

Τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, κάνοντας χρήση του τιμολογίου Elpedison GasHome απολαμβάνουν τιμές χαμηλότερες έως και 18% σε σχέση με τους βασικούς προμηθευτές. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο για αυτόνομες παροχές, οι οποίες χρεώνονται με πάγιο 4 ευρώ τον μήνα, όσο και σε κεντρικές, χωρίς χρέωση παγίου. Οι επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο χαμηλής πίεσης, μέσω του προγράμματος GasBusiness απολαμβάνουν εκπτώσεις έως και 5% σε σχέση με τους βασικούς προμηθευτές. Για την προσέλκυση πελατών, η Εlpedison προσφέρει στους πελάτες της που θα ενταχθούν είτε στο πρόγραμμα για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις 50 ευρώ για την επόμενη συντήρηση του καυστήρα.

«Με την είσοδό μας στη λιανική αγορά φυσικού αερίου και με την παροχή προϊόντων ηλεκτρικού ρεύματος αλλά, πλέον, και φυσικού αερίου, προσφέρουμε την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας, με τη σημαντική τεχνογνωσία των μετόχων μας, την εμπειρία των ανθρώπων μας, και πάντα, με συνέπεια και αξιοπιστία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εlpedison κ. Μισέλ Πιγκέ.

Τον δρόμο της Elpedison αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλες δύο καθετοποιημένες εταιρείες ηλεκτρισμού, Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) και Ηρων (ΓΕΚ Τέρνα), αλλά και οι μεσαίες και μικρές εταιρείες του κλάδου, αξιοποιώντας τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που άνοιξε από τις αρχές του έτους η απελευθέρωση της αγοράς των οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά φυσικού αερίου και νιώθουν πρώτη φορά ανταγωνισμό επεκτείνονται και στη λιανική του ηλεκτρισμού. Ηδη, πρώτη η ZeniΘ (ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας) με την έναρξη του νέου έτους απευθύνεται στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος πανελλαδικά με τρία τιμολόγια, καθώς και με συνδυαστικό πακέτο ρεύματος – φυσικού αερίου για τους καταναλωτές σε Αττική και Θεσσαλία – Θεσσαλονίκη. Θέμα ημερών είναι και η διάθεση στην αγορά τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και συνδυαστικών πακέτων ρεύματος – φυσικού αερίου από την ΕΠΑ Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή