Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από χθες το πρωί 80 τευτλοπαραγωγοί, καθώς δεν έλαβαν τα χρήματα (10,2 εκατ. ευρώ) που τους είχαν υποσχεθεί τη περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου για την ποσότητα τεύτλων που είχαν παραδοθεί το 2017. Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στον εισαγγελέα και πλέον θα κινηθούν νομικά κατά της ΕΒΖ.

«Μέχρι να εξοφληθούμε τα 10,2 εκατ. ευρώ που μας οφείλονται δεν πρόκειται να εισέλθει στον χώρο κανείς», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των καλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Στέλιος Πίππας. Υπενθυμίζεται ότι ανά βάρδιες, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί της χώρας, από Ημαθία, Θεσσαλία, Σέρρες και Ορεστιάδα, είχαν κατασκηνώσει στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ από τις 10 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν τους απασχολουμένους να εργαστούν, ενώ τώρα έχουν αποκλείσει την είσοδο του διοικητικού προσωπικού της εταιρείας.

«Δεν πάει άλλο. Κατεβήκαμε και κάτω στην Αθήνα, κάναμε συνομιλίες με τη διοίκηση, με τον υπουργό και ακόμη δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Μας υποσχέθηκαν ότι θα πληρωνόμασταν το 40% των οφειλομένων μας στις 12/1 και ώς το τέλος του τρέχοντος μηνός θα μας εξοφλούσαν. Ο Ιανουάριος φεύγει και εμείς ακόμη δεν πήραμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πίππας. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε: «Με όσα έγιναν και φέτος χάθηκαν και οι όποιες καλές προϋποθέσεις υπήρχαν για να σπείρουμε τεύτλα. Χάνεται μια καλλιεργητική χρονιά και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει. Δεν κλείνουμε εμείς την ΕΒΖ, αλλά αυτοί που υποστηρίζουν ότι θέλουν τεύτλα στη χώρα και εν λειτουργία την ΕΒΖ, ωστόσο με τις πρακτικές τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο», υποστήριξε ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 σπάρθηκαν 62.000 στρέμματα με τεύτλα στη χώρα, ενώ η περίοδος καλλιέργειας του προϊόντος ξεκινά αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αναμένουν πρόσκληση από το Δ.Σ. στην οποία θα τους κοινοποιηθούν τα σχέδια για το μέλλον της ΕΒΖ και ό,τι προκύπτει από σχετική μελέτη. Το ραντεβού είχε προαναγγελθεί για τις 25 Ιανουαρίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή