Ενδιαφέρον από 10 επενδυτικά σχήματα για μαρίνα Αλίμου

Ενδιαφέρον από 10 επενδυτικά σχήματα για μαρίνα Αλίμου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα επενδυτικά σχήματα, στα οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ξένοι και εγχώριοι όμιλοι όπως η Lamda Development, η Ακτωρ Παραχωρήσεις, η Dogus, η J&P Avax, η Koç Holding, η Ιντρακόμ και η Αρχιρόδον, εξεδήλωσαν επίσημα ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου. Σημειώνεται πως στην παραχώρηση της μαρίνας του Αλίμου προβλέπεται και δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε χθες και μαζί της η πρώτη φάση του διαγωνισμού. Το ΤΑΙΠΕΔ τώρα, συνεπικουρούμενο από τους συμβούλους του Ernst & Young, Marnet και Δικηγορικά Γραφεία Δρακόπουλος – Βασαλάκης & Your Legal Partners, θα αξιολογήσει τους 10 υποψηφίους προκειμένου να επιλέξει ποιους θα προκρίνει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών. Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.246 θέσεις ελλιμενισμού, αρκετές εκ των οποίων για σκάφη μέχρι και 45 μέτρα σε μήκος.

Η στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη χερσαία ζώνη της που εκτείνεται σε 210 στρέμματα αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της. Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία έχει εκπονήσει το ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει δομήσιμη επιφάνεια 18,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και, σε τρεις από τις χερσαίες ζώνες (1,3 και 4) της συνολικής έκτασης των 210 στρεμμάτων που παραχωρούνται, χρήσεις τουρισμού. Αν και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος δεν προβλέπει περισσότερους από δύο ορόφους, εξακολουθεί να θεωρείται αξιοποιήσιμη για χρήσεις φιλοξενίας και διανυκτέρευσης.

Τα δέκα επενδυτικά σχήματα που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον είναι η κοινοπραξία Lamda Dogus, η Κάσος Κτηματική, η κοινοπραξία Archirodon – A1 Yacht – Στήριξης, η κοινοπραξία Aviareps – Cosmos, η Πόρτο Καρράς, η κοινοπραξία της εταιρείας Ακτωρ Παραχωρήσεις με θυγατρική της Koç Holding, η ΑΤΕΣΕ, η κοινοπραξία των Port Adhos, Dream Yacht Metiterranee και J&P Avax, η Ιντρακόμ και μια «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση δομών ελλιμενισμού σκαφών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή