Ολοκληρώνεται η πώληση του Καστέλο Μπιμπέλι, καθυστερήσεις για Rosco

Ολοκληρώνεται η πώληση του Καστέλο Μπιμπέλι, καθυστερήσεις για Rosco

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά ένα μήνα θα καθυστερήσει η υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ/ Rosco).

Παράλληλα, φαίνεται ότι κλείνει η πώληση του Καστέλο Μπιμπέλι στην Κέρκυρα. Αγοραστής είναι εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις.

Σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της EΕΣΣΤΥ, φαίνεται να μειώνεται το επίπεδο ανταγωνισμού. Η τσεχική Skoda Transportation φέρεται να έχει αποσυρθεί. Ετσι, η πώληση του 100% των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ δείχνει ότι αποτελεί υπόθεση ενός παίκτη, της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό, οι Ιταλοί αποφάσισαν να διεκδικήσει την ΕΕΣΣΤΥ η θυγατρική εταιρεία της Ferovie στην Ελλάδα, ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει άλλωστε σαν ενδεχόμενο ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Φίλιππος Τσαλίδης.

Η μεταβολή αυτή εκτιμάται ότι ήταν και ο παράγοντας που οδήγησε στη νέα μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού.

Η νέα ημερομηνία που αποφασίσθηκε είναι στο τέλος ή στις αρχές του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα καθυστέρηση προκλήθηκε εξαιτίας της αναγκαιότητας αλλαγής των εγγυητικών επιστολών.

Από την άλλη πλευρά, και οι Ιταλοί επενδυτές βλέποντας το μειωμένο ενδιαφέρον, είχαν κάθε λόγο να ζητήσουν τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των προσφορών, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις οικονομικές καταστάσεις του 2017. Παρά όμως τις επανειλημμένες καθυστερήσεις στην αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, αυτή αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει κάθε λόγο να διαθέτει τη δική της βάση συντήρησης και εκσυγχρονισμού του τροχαίου υλικού.

Το Καστέλο Μπιμπέλι

Σε ό,τι αφορά το Καστέλο Μπιμπέλι, το ακίνητο θα περιέλθει στον επιχειρηματία Σάμι Φάις, για ποσό που δεν έχει ανακοινωθεί. Ο επιχειρηματίας ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Νήσου των Φαιάκων.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και 16 χλμ. περίπου από τον διεθνή αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Το ακίνητο που εκτείνεται σε έκταση 77 στρεμμάτων, περιλαμβάνει διατηρητέα ακίνητα συνολικής έκτασης περίπου 2.500 τ.μ. και προορίζεται για τη δημιουργία Boutique Hotel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή