Οι έξι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν στα Growth Awards

Οι έξι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν στα Growth Awards

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι επιχειρήσεις βραβεύθηκαν στο πλαίσιο των Growth Awards, που απονεμήθηκαν για δεύτερη χρονιά από τη Eurobank και την Grant Thornton. Οι έξι νικητές που βραβεύθηκαν χθες είναι:

• Demo ABEE, στην κατηγορία Λειτουργική/επιχειρησιακή βελτίωση. Η φαρμακοβιομηχανία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων και εξάγει το 81% της ετήσιας παραγωγής της. Με πωλήσεις 136 εκατ. ευρώ το 2016, πέτυχε 11% αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2015 στο 2016, ενώ η αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2010 στο 2016 ανήλθε στο 43%.

• Συστήματα Sunlight A.B. & E.E. Αμυντικών Ενεργειακών – Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, στην κατηγορία Ανάπτυξη προϊόντος/ανάπτυξη αγορών. Ο όμιλος έχει 30 χρόνια δραστηριότητας στη διεθνή αγορά βιομηχανικών και καταναλωτικών μπαταριών. Οι επενδύσεις σε εξοπλισμό τα τελευταία πέντε χρόνια ανήλθαν σε 23 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος πέτυχε 41% αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2014 στο 2016. Το 84% των πωλήσεων για το 2016 αφορά πωλήσεις στο εξωτερικό.

• Μασούτης Δ. Σούπερ Μάρκετ Α.Ε., στην κατηγορία Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα. Με 272 καταστήματα, η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρειο Ελλάδα και σημαντική θέση στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2015 στο 2016 κατά 7%.

• ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε., στην κατηγορία Επενδύσεις. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου και αποτελεί μια ισχυρή δύναμη, με εξαγωγική δραστηριότητα που φτάνει το 70%. Το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τα 15 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν εντός του τρέχοντος έτους.

• Genesis Pharma S.A., στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η εταιρεία είναι μεταξύ των πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας αλλά και η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα. Ο μέσος όρος πωλήσεων το 2015-2016 ανήλθε στα 103 εκατ. ευρώ.

• Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε. στην κατηγορία Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας. Με έδρα την Ελλάδα και περισσότερα από 115 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας, ο όμιλος διαθέτει καθετοποιημένη δραστηριότητα, παραγωγική και εμπορική, σε 14 χώρες. Με πωλήσεις 1,5 δισ. ευρώ το 2016, ο όμιλος πέτυχε 8% αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2015 στο 2016, 38% αύξηση του κύκλου εργασιών από το 2011 στο 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή