Απόβαση στην ελληνική αγορά κατοικίας από την Arendoo

Απόβαση στην ελληνική αγορά κατοικίας από την Arendoo

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό της «Ελντοράντο» εκτιμά ότι έχει εντοπίσει στην ελληνική αγορά ακινήτων και φιλοξενίας η ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων ενοικιάσεων Arendoo, η οποία προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία. Ηδη, σήμερα, σε μικρό χρονικό διάστημα, στην πλατφόρμα φιλοξενούνται 500 ακίνητα στην Ελλάδα, ενώ, όπως αναφέρει στην «Κ», ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κρίστοφ Γκέιτερ πολύ σύντομα ο αριθμός θα έχει διπλασιαστεί αγγίζοντας τα 1.000 καταλύματα. Η Arendoo είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται σε οικοδεσπότες που διαθέτουν τα ακίνητά τους για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση σε επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού ή και την Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γκέιτερ, «δεν είμαστε ένας παγκόσμιος όμιλος, αλλά καλύτερα ένας τοπικός παίκτης που επικεντρώνει την προσοχή του στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και φυσικά πλέον και την Ελλάδα. Επί του παρόντος, εντονότερη είναι η παρουσία της εταιρείας σε προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Χαλκιδική, η Θάσος και η Καβάλα, όπως επίσης και η Λευκάδα».

«Απευθυνόμαστε σε ολόκληρη την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιοχές, όπως οι παραπάνω, που προτιμούν π.χ. οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι χρήστες, διότι μπορούν να τις προσεγγίσουν οδικώς σε διάστημα μιας ημέρας», σημειώνει ο κ. Γκέιτερ. Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει ο ίδιος, ήδη γίνονται κινήσεις προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και νέες περιοχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, διότι καταγράφεται σημαντικός όγκος αναζητήσεων και γι’ αυτές.

Η Arendoo ξεκίνησε τη δοκιμαστική της λειτουργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016, διαθέτοντας μόλις 30 ακίνητα. Η πολύ μεγάλη απήχηση των χρηστών (πάνω από 2.000 μοναδικοί επισκέπτες και 5.000 αναζητήσεις ελληνικών ακινήτων) οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να προχωρήσει στην πλήρη τοποθέτηση στην ελληνική αγορά. Το λανσάρισμα της υπηρεσίας «τρέχει» από τις αρχές του τρέχοντος έτους και ήδη καταγράφεται αύξηση κατά 510% του αριθμού των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα της Arendoo. Σύμφωνα με τον κ. Γκέιτερ, «καταγράφουμε μεγάλη κίνηση από τη Βουλγαρία, καθώς είναι σαφές ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα στη χώρα και όλο και περισσότεροι επιλέγουν πιο μακρινούς προορισμούς για τις διακοπές τους, πέραν των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Για τους Βούλγαρους και όχι μόνο, η Ελλάδα είναι ένα προορισμός εύκολα προσβάσιμος που πρέπει να επισκεφθούν και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες. Περιοχές όπως η Θάσος και η Χαλκιδική είναι η πρώτη τους επιλογή».

Πρόθεση της Arendoo δεν είναι να ανταγωνιστεί π.χ. την Airbnb, αλλά να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής αγοράς των Βαλκανίων, που ενδεχομένως να αδυνατούν να καλύψουν άλλοι όμιλοι. Για παράδειγμα, προσφέρεται η δυνατότητα στους Ελληνες ιδιοκτήτες να εισπράξουν την προκαταβολή μιας κράτησης ηλεκτρονικά και το υπόλοιπο ποσό με την άφιξη του επισκέπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή