Ανάσα από τα ιδιωτικά έργα για τις κατασκευαστικές

Ανάσα από τα ιδιωτικά έργα για τις κατασκευαστικές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σανίδα σωτηρίας» στα πάσης φύσεων κτιριακά και οικοδομικά έργα που δρομολογούνται τους τελευταίους μήνες αναζητούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη διαρκώς συρρικνούμενη «πίτα» των δημόσιων έργων υποδομής. Μια σειρά νέων έργων, με αιχμή του δόρατος βέβαια τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου οι ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχειακών ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο, έχει προσελκύσει ακόμα και τους «μεγάλους» του κλάδου, οι οποίοι κατά τα προηγούμενα χρόνια, και ιδίως κατά την προολυμπιακή περίοδο, είχαν δώσει το μεγαλύτερο βάρος τους στα έργα υποδομής και λιγότερο σε κτιριακές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Ακτωρ» πρόκειται να αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου Athens Ledra στη Λ. Συγγρού, ένα έργο της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία είχε επικρατήσει και στον κλειστό διαγωνισμό για την ανακατασκευή του συγκροτήματος του Αστέρα της Βουλιαγμένης, με την προσφορά της, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμαίνεται πέριξ των 70 εκατ. ευρώ. Το προσεχές διάστημα αναμένεται επίσης να επιλεγεί και ο κατασκευαστικός όμιλος που θα αναλάβει την ανάπλαση των Αστεριών της Γλυφάδας.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένονται και οι προσφορές για το έργο της κατασκευής ενός νέου κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ και αφορά τη στέγαση των εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Το έργο συγχρηματοδοτείται, με βάση τη δανειακή σύμβαση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων «Hellenic Universities 1», στο πλαίσιο έργου του ΠΔΕ. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντος χώρου σε 61,4 στρέμματα.

Στον Πειραιά δρομολογείται φέτος η δημιουργία της νέας κλειστής αγοράς, όπως επίσης και το νέο δικαστικό μέγαρο. Κτιριακό θεωρείται και το έργο για την ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ, προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, το οποίο προ ημερών ανατέθηκε στην εταιρεία «Ερμώνασσα». Υπενθυμίζεται ότι κτιριακού χαρακτήρα είναι ως επί το πλείστον και τα έργα ανακαίνισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει η Intrakat για λογαριασμό της Fraport.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή