Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στα Ποσειδώνια 2018

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στα Ποσειδώνια 2018

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μαγνήτη για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η Ελλάδα με τη διοργάνωση της φετινής διεθνής εκθέσεως Ποσειδώνια 2018 να δηλώνει πως έχει ήδη πουλήσει το 90% των χώρων. Ναυπηγεία, ναυτιλιακές, εταιρείες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού, πετρέλευσης αλλά και ναυτιλιακά κέντρα, που ερίζουν για την προσέλκυση ελληνικών εταιρειών στα εδάφη τους, θα βρεθούν στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου για να απευθυνθούν στη μεγαλύτερη ελληνική πλοιοκτησία παγκοσμίως, την ελληνική, αλλά και όλους του άλλους ξένους επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν. Πέντε μήνες πριν από την έναρξή τους, στις 4 Ιουνίου, τα Ποσειδώνια οδεύουν για ρεκόρ συμμετοχών, με τις κρατήσεις για εκθεσιακό χώρο να είναι αυξημένες ήδη κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση του 2016 και ποσοστό άνω του 90% του εκθεσιακού χώρου να έχει ήδη δεσμευθεί.

Οι διοργανωτές εκτιμούν πως περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα συμμετέχουν επισήμως και πολλές περισσότερες θα επισκεφθούν την έκθεση. Στη φετινή διοργάνωση οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 22.000. Υπολογίζεται πως τα Ποσειδώνια συνεπάγονται έσοδα της τάξης των 50 εκατ. για τις επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, μεταφοράς, κατασκευής περιπτέρων, σίτισης, ψυχαγωγίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων

«Κύριος πόλος έλξης σε κάθε έκθεση των Ποσειδωνίων παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων», αναφέρει ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτή της διετούς έκθεσης. Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο υπάρχουν περισσότερες από 260 παραγγελίες για ναυπήγηση ποντοπόρων πλοίων ελληνικών συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως η κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, σε συνεργασία με τις Lamprell, Bahri και Hyundai Heavy Industries θα λανσάρει διεθνώς την κοινοπραξία της, την International Maritime Industries (IMI), μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εγκαταστάσεις ολοκληρωμένων υπηρεσιών, στα φετινά Ποσειδώνια. Η κοινοπραξία αυτή έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες για περισσότερες από 20 υπεράκτιες εξέδρες και 52 πλοία. Εκτιμάται πως περί τις 200 ακόμα διεθνείς ναυπηγικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην έκθεση.

Παρόντα θα είναι και περίπου 20 εθνικά περίπτερα ιδίως από ναυπηγικά κράτη όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα. Ναυτιλιακά κέντρα όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και άλλα θα παρουσιάσουν την γκάμα υπηρεσιών τους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ παραδοσιακοί εκθέτες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία έχουν σχεδιάσει εντονότερη παρουσία από προηγούμενες χρονιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή