Attica: αύξηση πωλήσεων, κερδών το 2017, συνέχιση των επενδύσεων το 2018

Attica: αύξηση πωλήσεων, κερδών το 2017, συνέχιση των επενδύσεων το 2018

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση πωλήσεων, πάνω από 6% σε σύγκριση με το 2016, και κέρδη πάνω από 12 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2017 η «Αττικά Πολυκαταστήματα» (γνωστή ως Αttica), παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο βρίσκεται ακόμη σε καθεστώς ρευστότητας. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2017 η εταιρεία, λόγω θετικών ταμειακών ροών, αποπλήρωσε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, μηδενίζοντας τον τραπεζικό της δανεισμό. Αυτό επιτρέπει στην Attica τη συνέχιση και την τρέχουσα χρονιά υλοποίησης επενδύσεων συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το 2017 έκλεισε για την «Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε.» με πωλήσεις που αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ έναντι 166,97 εκατ. ευρώ το 2016 και 158 εκατ. ευρώ το 2015, επιδεικνύοντας σταθερά ανοδική πορεία. Τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2016 τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί σε 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη σε 8,2 εκατ. ευρώ. Η αύξηση πωλήσεων στα βασικά καταστήματα της εταιρείας στην Αθήνα (στο City Link και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall) και στη Θεσσαλονίκη (επί της οδού Τσιμισκή και στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) κυμάνθηκε από 4% έως 12%.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του SAP με στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων καθώς και την ολοκλήρωση της ανακαίνισης στο παλαιότερο κατάστημα της εταιρείας, αυτό που βρίσκεται στο City Link (μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου). Παράλληλα, η εταιρεία διερευνά την επέκτασή της σε όμορους εμπορικούς χώρους, καθώς και την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων (για παράδειγμα στον κλάδο της ένδυσης), μετά το πείραμα που έγινε εντός του 2017 με το ηλεκτρονικό κατάστημα για τον κλάδο των καλλυντικών (atticabeauty.gr).

Στις τελευταίες επενδυτικές κινήσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται η ενίσχυση της συμμετοχής της στη Lamda Development που πλέον υπερβαίνει το 1% και με αξία που αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή έγινε με γνώμονα το μέλλον, όπως είναι για παράδειγμα η ανάπτυξη του Ελληνικού, αλλά και το παρελθόν, και δη η επιτυχημένη συνεργασία που έχουν ήδη οι δύο εταιρείες.

Εντός του 2017, εξάλλου, η «Αττικά Πολυκαταστήματα» είχε ενεργό παρουσία στη διάσωση της ιστορικής φίρμας «Καλογήρου», καθώς συμμετέχει με ποσοστό 10% στο νέο εταιρικό σχήμα στο οποίο μεταβιβάστηκε η εταιρεία υπό τον επιχειρηματία κ. Μισέλ Φάις. Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της «Καλογήρου» εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός των επόμενων δύο μηνών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τέλος, η εταιρεία δημιούργησε εντός του Golden Hall το πρώτο κατάστημα Armani Exchange στην Ελλάδα, από το οποίο διατίθεται η νεανική συλλογή του γνωστού οίκου μόδας.

Στην εταιρεία απασχολούνται 2.600 εργαζόμενοι, ενώ, παρά την κρίση, οι αμοιβές είναι κατά 50% υψηλότερες σε σχέση με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή