Διεθνής διάκριση για το έργο «Rural Broadband»

Διεθνής διάκριση για το έργο «Rural Broadband»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To έργο «Rural Broadband», που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προηγούμενου ΕΣΠΑ, διακρίθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο του Συνδέσμου Πληροφορικής (WITSA) που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ινδία. Η ελληνική κρατική εταιρεία Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τελικός δικαιούχος του συγκεκριμένου έργου, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του βραβείου Ψηφιακών ευκαιριών (Digital Opportunity Award) για το έργο «Rural Broadband», το οποίο αφορά την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικού δικτύου στις αποκαλούμενες «λευκές» αγροτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Πρόκειται για ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούνται από απομακρυσμένα οικιστικά διαμερίσματα και στις οποίες δεν παρέχεται ευρυζωνική πρόσβαση, ενώ δεν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικές ιδιωτικές επενδύσεις αντίστοιχων υποδομών.

Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν διαγωνισμού από τον ΟΤΕ σε χρόνο-ρεκόρ και σήμερα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε 323.000 κατοίκους που βρίσκονται σε περισσότερους από 3.000 (μειονεκτικούς γεωγραφικά) οικισμούς. «Η βράβευση της ΚτΠ Α.Ε. από έναν οργανισμό με παγκόσμιο κύρος, όπως ο WITSA, είναι εξαιρετικά σημαντική και τιμητική για τα στελέχη μας και το έργο που γίνεται στην Ελλάδα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚτΠ Α.Ε. Γιάννης Δερμιτζάκης.

Στον ίδιο θεσμό, βραβείο έλαβε ακόμη η Byte Computer για την υλοποίηση της πλατφόρμας DGSign. Η πλατφόρμα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εξ αποστάσεως, προσφέρει ευελιξία και ταχύτητα στις διαδικασίες συναλλαγών μεταξύ εταιριών καθώς και οργανισμών του δημόσιου τομέα, έλαβε τη διάκριση στα βραβεία Ψηφιακών λύσεων του ιδιωτικού τομέα. Τέλος, στην κατηγορία των βραβείων Αναδυόμενων ψηφιακών τεχνολογιών διακρίθηκε η ελληνική εταιρεία SenseOne για την υλοποίηση της «SenseOne IoT», μιας οριζόντιας πλατφόρμας Internet of Things, η οποία γεφυρώνει τα κενά τεχνολογίας και διαλειτουργικότητας ετερογενών εφαρμογών, πρωτοκόλλων, δικτύων και συσκευών για την επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και καταστάσεων διαφορετικών ετών. Η SenseOne είναι μέλος του ομίλου SingularLogic.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορική & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) Τάσο Τζήκα, «για ακόμη μία φορά τρεις ελληνικές υποψηφιότητες διακρίνονται στα WITSA Global ICT Excellence Awards». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από το 2006 έχουν βραβευθεί συνολικά 19 ελληνικές προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων ή/και υπηρεσιών, οι περισσότερες μάλιστα μετά την έναρξη της κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή