ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Olympia

neos-dieythynon-symvoylos-ston-omilo-olympia-2235297

Αλλαγή φρουράς στον όμιλο Olympia. Νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ορίστηκε ο Ρόμπι Μπουρλάς, πρώην επικεφαλής της εταιρείας πληροφορικής Westnet. Ο κ. Μπουρλάς αντικαθιστά τον Κώστα Καραφωτάκη, o οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου για τη στρατηγική επενδύσεων και ανάπτυξης του ομίλου. O κ. Καραφωτάκης παραμένει μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και φυσικά μέτοχός της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διοικητικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν «εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της φυσιογνωμίας του, αναβάθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης, διεύρυνσης των στρατηγικών δυνατοτήτων, καθώς και ανάληψης νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυναμική πορεία του». Επιδίωξη είναι το Δ.Σ. του ομίλου Olympia να λειτουργήσει με βάση τα διεθνή δεδομένα και τις καλύτερες πρακτικές σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης.

Ουσιαστικός στόχος είναι ο διαχωρισμός του ρόλου των μετόχων από εκείνον των διοικητικών εκτελεστικών στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται σύντομα στο μέλλον να υπάρξει διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου με στόχο να τοποθετηθούν επιπλέον μέλη σε αυτό. Σήμερα το Δ.Σ. είναι 9μελές και δεν αποκλείεται να γίνει 11μελές ή και μεγαλύτερο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στελέχωσή του θα γίνει από έμπειρα στελέχη, τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς αγοράς.

Ο κ. Μπουρλάς εντάχθηκε στο δυναμικό της Olympia το 2006 και έχει διατελέσει με επιτυχία σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον όμιλο. Κατέχει BSc και MSc από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέα Υόρκης, καθώς και MBA από το MIT της Βοστώνης.

Ο όμιλος Olympia ελέγχεται από τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό και στις επιχειρήσεις που ελέγχονται από αυτόν συγκαταλέγονται τα καταστήματα λιανικής Public, η βιομηχανία μπαταριών Sunlight, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία Play, η εταιρεία λογισμικού Softone, η εταιρεία πληροφορικής Westnet κ.ά. Σημειώνεται ότι ο όμιλος πρόσφατα απέκτησε συμμετοχή (6,4%) και στη Lamda Development.