H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσες να φανταστείς ένα μέλλον χωρίς μετακίνηση; Μια ανάγκη μπολιασμένη με το ανθρώπινο DNA, μια έμφυτη επιθυμία που εμφανίζεται από τις πρώτες κιόλας προσπάθειες ενός παιδιού να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα.

Χρόνο με το χρόνο το μέλλον έρχεται όλο και πιο κοντά. Για περισσότερα από 85 χρόνια, η Toyota συνεχίζει να οραματίζεται και να δουλεύει προς μια κατεύθυνση, να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και απολαυστική, φέρνοντας το μέλλον μια ανάσα από το παρόν. Η αποστολή; παραμένει η ίδια, η προσφορά ελευθερίας στη μετακίνηση για όλη την ανθρωπότητα, με κάθε τρόπο, τεχνολογικό και μη.  

Η μετακίνηση έχει τη δύναμη να υπερνικήσει τους περιορισμούς, να διευρύνει τους ορίζοντες και να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αγγίξουν τα όρια των ικανοτήτων τους, ανεξάρτητα από τη χώρα, το επίπεδο μόρφωσης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν.

Στην Toyota, κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά, πρεσβεύει με τη δουλειά του την άποψη πως όλοι οι άνθρωποι σε κάθε σημείο της γης πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώνουν, να ανακαλύπτουν και να εξερευνούν. Πως όμως θα γινόταν αυτό πραγματικότητα χωρίς ελεύθερη μετακίνηση για όλους;

Κάθε μεγάλη αποστολή στηρίζεται σε ένα μεγαλοπρεπές όραμα. Έτσι και αυτή της Toyota. Είναι όμως το όραμα ικανό να δώσει από μόνο του «φτερά» σε έναν άνθρωπο και κατ’ επέκταση σε μια ολόκληρη κοινωνία;

Έχοντας ως στόχο να καταφέρει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο μπροστά στην ελεύθερη μετακίνηση για όλους, η Toyota ίδρυσε το 2014 το Toyota Mobility Foundation, συνδυάζοντας τεχνολογική και περιβαλλοντική γνώση και εμπειρία χρόνων. Το όραμα μετατράπηκε σε στόχους απτούς, με επιστημονικό υπόβαθρο, ενώ οι συνεχείς προκλήσεις για καλύτερη αστική και προσωπική μετακίνηση, σε απλή καθημερινότητα.       

Τα αποτελέσματα ακολουθούν,  μιλάνε από μόνα τους και μας προδιαθέτουν για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως… μιλάμε για το μέλλον ή μήπως τελικά για το παρόν;

Human Support Robot (HSR), ο προσωπικός σου βοηθός 

Το Human Support Robot (HSR) αποτελεί ένα πρωτότυπο ρομπότ το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίζει τον άνθρωπο στις καθημερινές του δραστηριότητες. Έχει την δυνατότητα να βοηθάει άτομα με σωματικά προβλήματα να σηκώνουν αντικείμενα από το πάτωμα και να ανακτούν αντικείμενα από ράφια, αλλά και να εξυπηρετεί ανθρώπους δίχως κινητικά προβλήματα, καθώς συνυπάρχει αρμονικά με όλα τα μέλη της οικογένειας προσφέροντας ποιότητα στην καθημερινή τους ζωή.

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν-1

Βρείτε ξανά το φυσικό σας βηματισμό

Το Ρομπότ Υποστήριξης Φυσικής Αποκατάσταση είναι μία συσκευή που βοηθά αυτούς που έχουν προβλήματα στη βάδιση να ξανακερδίσουν τη φυσική ικανότητά τους στον βηματισμό τους.

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν-2

Ελευθερία να κινείστε πέρα από τα όρια

Αυτός ο ευέλικτος προσωπικός βοηθός στην κίνηση, μπορεί να αντιμετωπίσει «δύσκολα εδάφη» και να ανυψώσει το χρήστη ώστε να έχει οπτική επαφή στις καθημερινές επαφές του.

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν-3

Η αντίληψη στους ώμους σου

Μια τεχνολογία που βοηθά τους ανθρώπους να κινούνται στο περιβάλλον τους και να κάνουν τα πάντα με μεγαλύτερη ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση.

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν-4

Σαν να κάνεις σκι στους δρόμους της πόλης

To απόλυτα συμπαγές, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον i-ROAD, συνδυάζει την ευκινησία, με την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου.

H Toyota φέρνει το μέλλον μια ανάσα από το παρόν-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή