Προσλήψεις σχεδιάζει ένας στους τέσσερις εργοδότες το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Προσλήψεις σχεδιάζει ένας στους τέσσερις εργοδότες το δεύτερο τρίμηνο του 2018

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές προοπτικές απασχόλησης σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις περιφέρειες της χώρας αναμένουν οι εργοδότες, εντός του επόμενου τριμήνου, καταγράφοντας την ισχυρότερη πρόβλεψη των τελευταίων τουλάχιστον 9 ετών, σε έρευνα της ManpowerGroup.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους τέσσερις εργοδότες (26%) προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και μόλις το 5% αναμένει μείωση, ενώ το 65% δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διενεργεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ManpowerGroup με στόχο την καταγραφή των προθέσεων για προσλήψεις το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2018, οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα ανέρχονται στο +16%. Είναι δε, βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

«Οι προοπτικές προσλήψεων των εργοδοτών για το β΄ τρίμηνο του 2018 είναι πολύ πιο δυνατές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, καθώς η πορεία για βιώσιμη ανάπτυξη εντός του 2018 συνδέεται στενά με την προσέλκυση και επιλογή υποψήφιων ταλέντων που θα απελευθερώσουν με ταχύ ρυθμό τον εταιρικό ψηφιακό μετασχηματισμό επιτυχώς», σημειώνει η γενική διευθύντρια της ManpowerGroup Ελλάδας και Κύπρου Φανή Κλειδά.

Να σημειωθεί ότι πρόθεση για αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το β΄ τρίμηνο του 2018 καταγράφεται και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας της έρευνας.

Οι κλάδοι

Η ισχυρότερη αγορά εργασίας προβλέπεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +22%, ενώ οι πλέον χαμηλές προοπτικές, που κινούνται όμως στο +10%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα της βιομηχανίας – παραγωγής.

Παράλληλα, αναμένεται σταθερός ρυθμός προσλήψεων σε πέντε τομείς –με προοπτικές της τάξεως του +16%– και συγκεκριμένα στους τομείς της γεωργίας, των χρηματοοικονομικών και ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, του Δημοσίου και κοινωνικών υπηρεσιών, των μεταφορών και επικοινωνιών και του εμπορίου (λιανική και χονδρική). Αξιόλογες αυξήσεις ανθρώπινου δυναμικού αναμένονται και στον τομέα των κατασκευών, με προοπτικές της τάξεως του +15%, καθώς και στον τομέα του τουρισμού που οι εργοδότες καταγράφουν προοπτικές της τάξεως του +12%.

Σε επίπεδο μεγέθους των επιχειρήσεων, η ισχυρότερη αγορά εργασίας προβλέπεται από τους εργοδότες στις μεγάλες επιχειρήσεις με +23%. Οι εργοδότες στις μικρές επιχειρήσεις προβλέπουν σταθερή αύξηση του αριθμού απασχολουμένων, με προοπτικές στο +16%, ενώ οι προοπτικές σύμφωνα με τους εργοδότες στις μεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι της τάξεως του +14% και +13%, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή