Εως 4 προσφορές αναμένονται σήμερα για τη Forthnet

Εως 4 προσφορές αναμένονται σήμερα για τη Forthnet

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο έως τέσσερις προσφορές αναμένεται να υποβληθούν σήμερα Παρασκευή για την απόκτηση του 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. Συγκεκριμένα, προσφορές αναμένεται να υποβάλουν τα επενδυτικά σχήματα Vodafone – Wind, Providence – Antenna, Pillarstone και Golden Tree. Η υποβολή των προσφορών έχει προγραμματιστεί για σήμερα μέχρι τις 5.00 το απόγευμα και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη σύμβουλο των πωλητών Nomura.

Από τις τέσσερις προσφορές, οι πιο πιθανές είναι εκείνες των δύο πρώτων. Δηλαδή εκτιμάται ότι θα «κονταροκτυπηθούν» κυρίως οι εταιρείες Vodafone και Wind, από τη μια πλευρά, με την Providence και τον όμιλο Antenna, από την άλλη πλευρά. Μικρότερες είναι οι πιθανότητες να υπάρξουν προσφορές από τις ενδιαφερόμενες Pillarstone και Golden Tree, αλλά, και αν ακόμη υπάρξει ενδιαφέρον, εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλής έντασης.

Οι προσφορές που υποβάλλονται σήμερα, παρόλο που χαρακτηρίζονται δεσμευτικές, θα έχουν πολλούς αστερίσκους. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι θα έχουν πολλές προαιρέσεις για το προσφερόμενο τίμημα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει γνώση μέχρι στιγμής πολλών εκ των συμβολαίων της προς εξαγορά επιχείρησης.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τα δικαιώματα μετάδοσης των τηλεοπτικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Η Forthnet υποστηρίζει ότι έχει έξι υπογεγραμμένα (συν δύο έτοιμα προς υπογραφή) συμβόλαια με ποδοσφαιρικές Α.Ε. (ΠΑΕ), αλλά αυτά δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστά στους ενδιαφερομένους.

Η διάθεση των νομικών και οικονομικών στοιχείων της Forthnet έγινε με το σταγονόμετρο. Γι’ αυτό άλλωστε, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην πώληση της Cyta Hellas, η διαδικασία έχει τραβήξει σε μάκρος. Και όπως δείχνει η εξέλιξη της διαδικασίας, αναμένεται να χρειαστεί και επιπλέον χρόνος.

Σε ό,τι αφορά κάποιες αιτιάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζομένων της Forthnet, σχετικά με το ενδεχόμενο η εταιρεία να περιέλθει στις Vodafone – Wind και ως συνέπεια να επέλθει υψηλή συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών –οι τέσσερις παίκτες να γίνουν τρεις– καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι όλα αυτά συνιστούν κροκοδείλια δάκρυα.

Υπενθυμίζουν ότι η αγορά των ΗΠΑ λειτουργεί με τέσσερις παίκτες και ότι λίγο έλειψε να λειτουργήσει με τρεις παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι για τη Forthnet δεν υπάρχει εκτός αγοράς στρατηγικός επενδυτής που θα μπορούσε ενδεχομένως να την αποκτήσει ώστε να «ταράξει» την αγορά και τον ανταγωνισμό.

Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση της Cyta Hellas, όπου ουδείς, πλην όσων δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ενδιαφέρθηκε για την εταιρεία. Ειδικά για τη Forthnet, οι δραστηριότητες της οποίας, λόγω Nova, διαφοροποιούνται από εκείνες της Cyta Hellas, έχει εκφραστεί επιπλέον ενδιαφέρον από τoν όμιλο Antenna. Ο τελευταίος φέρεται να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Nova, με την οποία πρόκειται να έχει σημαντικές συνέργειες λόγω του καναλιού Antenna. Αντιθέτως, μικρό είναι το ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες της Forthnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή