Στην Ισπανία το δέκατο ξενοδοχείο των Ikos – Sani

Στην Ισπανία το δέκατο ξενοδοχείο των Ikos – Sani

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δέκατο ξενοδοχειακό της συγκρότημα, και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων, απέκτησε ο όμιλος Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE με την εξαγορά μονάδας στην Ισπανία.

«Δεν θα είναι η τελευταία τέτοια κίνηση», αναφέρουν στην «Κ» πηγές του ομίλου. Στην παρούσα φάση η νεοσύστατη εταιρεία Ikos International SCA, με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία έχει την ίδια σχεδόν μετοχική σύνθεση με την LBRI SARL, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια των πέντε Sani Resort και των τεσσάρων Ikos Resorts στην Ελλάδα, προχώρησε στην αγορά του ξενοδοχείου Costa del Sol Princess στην Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας στην Ισπανία. Τη διοίκηση της Ikos International θα ασκούν από κοινού οι κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και Μάθιου Γκουίλεμιν, οι οποίοι «τρέχουν» και τα άλλα εννέα ξενοδοχεία, ενώ στο μετοχικό σχήμα της δεν συμμετέχει ο Σταύρος Ανδρεάδης, που παραμένει βέβαια πρόεδρος και μέτοχος της εταιρείας που ελέγχει τις εννέα προϋπάρχουσες μονάδες.

Στόχος του ομίλου είναι το Costa del Sol Princess να αναμορφωθεί ριζικά, ώστε να μετατραπεί σε ένα ολοκαίνουργιο, υπερπολυτελές Ikos Andalusia, δυναμικότητας περίπου 400 δωματίων και σουιτών, το οποίο, ως το πρώτο Ikos Resorts στην Ισπανία, θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς στην αγορά της Ιβηρικής ενόψει ενδεχόμενων μελλοντικών κινήσεων.

Στο συγκεκριμένο project του Ikos Andalusia έχουν αρχίσει και επενδύονται νέα κεφάλαια που συνολικά θα ανέλθουν στα 150 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος της εξαγοράς. Το Ikos Andalusia έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει την άνοιξη του 2020 με το νέο του εμπορικό σήμα Ikos, ενώ φέτος θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Costa del Sol Princess μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης. Στην παρούσα φάση, το Costa del Sol Princess συνεργάζεται με την TUI. Καθίσταται σαφές πως η νέα εταιρεία Ikos International θα κάνει χρήση του εμπορικού σήματος Ikos Resorts, όπως και των υπηρεσιών sales, marketing και training της LBRI, στο πλαίσιο σύμβασης franchising μεταξύ των δύο εταιρειών.

To Ikos Andalusia θα είναι το πέμπτο resort που θα λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts, μετά το νέο Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να ανοίξει αυτόν τον Μάιο, και το νέο Ikos Aria, στην Κω, η λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται για το 2019.

«Τα Ikos Resorts παραμένουν ένα ελληνικό brand και η διοίκησή τους σχεδιάζει νέες μονάδες στη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια», σημειώνει ο Αντώνης Αβδελάς, Chief Sales & Marketing Officer των Ikos Resorts, προσθέτοντας πως «η επέκταση, μέσω νέων εταιρειών, σε ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, όπως αυτή της Ισπανίας, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη τουριστική δύναμη παγκοσμίως, δημιουργεί οικονομίες κλίμακας, προωθεί τη νέα εικόνα του ελληνικού τουρισμού και ενισχύει τη ροή εύπορων τουριστών, καθώς και τα δίκτυα συνεργατών, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών προς την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή