Επιστολές άρνησης στην Προανακριτική

Επιστολές άρνησης στην Προανακριτική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε αυτοπρόσωπη παρουσία ούτε καν κατάθεση υπομνήματος. Η μόνη εμφάνιση των παραπεμφθέντων στην… πρόσκληση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται, για την ώρα, ότι θα είναι διά επιστολών. Αναμένεται μάλιστα να δηλώσουν ότι δεν προτίθενται να εκφράσουν την άποψή τους για διαδικαστικά θέματα, όπως η αρμοδιότητα ή όχι της επιτροπής και να ζητήσουν την κλήτευσή τους σε ακρόαση επί της ουσίας της υπόθεσης, αφού προηγουμένως θα έχουν εξεταστεί οι μάρτυρες.

Σε ό,τι αφορά τους παραπεμφθέντες από την πλευρά της Ν.Δ., οι περισσότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται να απαντήσουν με το παραπάνω σκεπτικό, ενώ δεν αποκλείεται στις σχετικές επιστολές τους να παραπέμψουν και στις σχετικές τοποθετήσεις που έχουν κάνει ήδη από το βήμα της Βουλής σημειώνοντας ότι το ζήτημα έχει πολιτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν έχει καμία αξία η εξέτασή τους. Το ίδιο ισχύει για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει ήδη τη σχετική επιστολή, ενώ σε αυτή την αντίδραση προσανατολίζεται και ο Γιάννης Στουρνάρας, άμα τη επιστροφή του από τη Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη προσέλθει για να διατυπώσει τις ενστάσεις του, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος απηύθυνε ήδη χθες τη σχετική επιστολή. Σε αυτή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου». Απαντώντας, ο πρόεδρος της επιτροπής Θ. Δρίτσας κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι «υπερέβη τα εσκαμμένα» και ότι προχώρησε σε «ανεπίτρεπτους ισχυρισμούς και απαράδεκτες ύβρεις», τις οποίες ο ίδιος απορρίπτει.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με προγραμματισμό που έκανε την Τρίτη η προανακριτική επιτροπή, την επόμενη Τρίτη καλούνταν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Παν. Πικραμμένος πρωί και απόγευμα, αντίστοιχα, την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος και ο Α. Λοβέρδος και την Παρασκευή το πρωί ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Η ακρόαση των υπολοίπων είχε προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή