Παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας σε 200 Ισραηλινούς επιχειρηματίες

Παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας σε 200 Ισραηλινούς επιχειρηματίες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρουσία Ελλήνων και Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων και με τη συμμετοχή περίπου 200 επιχειρηματιών από το Ισραήλ, εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας, στο Τελ Αβίβ.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ισραηλινοελληνικού επιμελητηρίου, τονίζοντας τη σημασία του για την περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυσσόμενων σχέσεων των δύο χωρών. Στην εκδήλωση μετείχαν ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ κ. Γιουβάλι Στέινιτζ και ο υπουργός Ενημέρωσης κ. Aγιόμπ Κάρα, οι οποίοι προέτρεψαν τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αν Λορ Κίεχελ, η οποία είναι η σύμβουλος του ελληνικού κράτους, εκπροσωπώντας την τράπεζα Rothschild, και η οποία παρουσίασε τη συστηματική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, πρόοδος που της επέτρεψε να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, τονίζοντας παράλληλα τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς, στην παρέμβασή του στάθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια καθώς και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Χαρίτσης παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα έργα υποδομής που υλοποιούνται -ειδικά στις τηλεπικοινωνίες- και τόνισε την σημασία των άμεσων ξένων επενδύσεων για την Ελλάδα. Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Γ. Τσίπρας, υπογράμμισε τη σημασία της εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα και τις μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις υπουργοί υπογράμμισαν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση της γραφειοκρατίας και των εμποδίων για τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ισραηλινοελληνικού επιμελητηρίου, Σάμπυ Μιωνής, στην ομιλία του τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία που οι ευκαιρίες για επενδύσεις σε μια γειτονική χώρα με κοινές αξίες είναι ευνοϊκή και ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει στο πρόσωπο των Ισραηλινών επιχειρηματιών πιστούς φίλους που θα συνδράμουν στο ταξίδι της προς την ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή