Πανγαία: νέες συμφωνίες για τα ακίνητα που αφήνει η ΕΤΕ

Πανγαία: νέες συμφωνίες για τα ακίνητα που αφήνει η ΕΤΕ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αρωγή και της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται η είσοδος της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ σε νέες αγορές το αμέσως προσεχές διάστημα. Η τράπεζα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον όρο που έχει με τη θυγατρική της, αναφορικά με τη μη ανανέωση των μισθωτηρίων συμβολαίων για 9 ακίνητα, που μέχρι σήμερα φιλοξενούσαν τραπεζικά καταστήματα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου της. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται και στις σχετικές συμβάσεις των δύο πλευρών, όπου ορίζεται ότι η τράπεζα διατηρεί, σε ετήσια βάση, το δικαίωμα να μην ανανεώνει-αποχωρεί από ένα μικρό ποσοστό (κάτω του 1%) των ακινήτων που μισθώνει από την Πανγαία.

Η εν λόγω κίνηση απελευθερώνει σημαντικά ακίνητα για την Πανγαία, τα οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει με σημαντική ευκολία. Μάλιστα, δεδομένου ότι τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται σε ιδιαίτερα προνομιακά σημεία, εκτιμάται ότι θα αποδώσουν και σημαντικότερα έσοδα, επιτρέποντας παράλληλα και τη δραστηριοποίηση σε νέες κατηγορίες ακινήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες της «Κ», αποτελεί ακίνητο στην πλατεία Καραϊσκάκη, το οποίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε επιπλωμένα διαμερίσματα και να μισθωθεί μέσω των σχετικών ψηφιακών πλατφορμών, τύπου Airbnb. Πρόκειται για έναν τομέα, όπου η Εθνική Πανγαία δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα παρουσία. Παράλληλα, ένα ακόμα ακίνητο απ’ όπου θα αποχωρήσει η Εθνική Τράπεζα αφορά κατάστημα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε ένα από τα εμπορικότερα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα και στην περίπτωση αυτή να προβλέπεται η εύκολη εύρεση νέου μισθωτή.

Εν τω μεταξύ, χθες, η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας «Δομές Ευθύνης». Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η εταιρεία αναλαμβάνει να ενισχύσει τις δομές των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη, να αναβαθμίσει τις υποδομές του Πανθεσσαλικού Σταδίου και να προχωρήσει σε έργα συντήρησης του κεντρικού ξενώνα του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή