Νέο τεχνολογικό έργο για την Coca – Cola HBC υλοποιεί ο ΟΤΕ

Νέο τεχνολογικό έργο για την Coca – Cola HBC υλοποιεί ο ΟΤΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνάμεις τους ενώνουν για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια η Coca – Cola HBC και ο ΟΤΕ, καθώς η πρώτη ανέθεσε στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο τις υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα πληροφορικής για 19 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Πρόκειται για επένδυση ύψους 8,7 εκατ. ευρώ που δημιουργεί πάνω από 80 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής. Συνολικά οι επενδύσεις του ομίλου Coca – Cola HBC σε υπηρεσίες τεχνολογίας στην Ελλάδα από το 2015 ανέρχονται σε 57 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες υποστήριξης συστημάτων πληροφορικής θα παρέχονται από τον όμιλο ΟΤΕ σε 26.000 χρήστες της Coca – Cola HBC σε 19 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Νιγηρία, Σερβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, FYROM). Οι υπηρεσίες παρέχονται ήδη σε 8 από τις 19 χώρες. Ο σχεδιασμός του έργου επιτρέπει στο προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αυτοματισμών, να διαγνώσει, αναλύσει, διαχειριστεί και να συντονίσει απομακρυσμένες ενέργειες εξυπηρέτησης και επίλυσης θεμάτων στα εταιρικά πληροφοριακά συστήματα της Coca – Cola HBC σε κάθε μία από τις 19 χώρες. Η συνεργασία των δύο ομίλων για την υλοποίηση μεγάλων έργων τεχνολογίας, ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Data Center, που ολοκληρώθηκε το 2016 και εξυπηρετεί το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και των λειτουργιών του ομίλου Coca – Cola HBC σε 28 χώρες. Την επένδυση στο Data Center ακολούθησαν το 2017 ο ανασχεδιασμός και η αναβάθμιση της ΙΤ υποδομής που υποστηρίζει την εφαρμογή SAP Business Warehouse.

Με αφορμή τη νέα επένδυση, η κ. Γ. Λαμπροπούλου, Group Business Solutions & Systems Manager της Coca-Cola HBC με ευθύνη για 13 χώρες, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που φέραμε στην Ελλάδα μία ακόμα στρατηγική επένδυση και που ο όμιλος μας, η Coca – Cola HBC, επιλέγει την Ελλάδα και τον όμιλο ΟΤΕ». «Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Coca – Cola HBC επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του ομίλου ΟΤΕ στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις που παρέχουμε, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να ηγηθούν στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρ. Χριστόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή