Στο 17,5% αυξήθηκε το μερίδιο της Farallon στη Euromedica

Στο 17,5% αυξήθηκε το μερίδιο της Farallon στη Euromedica

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 17,5243% από 8,311% αύξησε το έμμεσο ποσοστό της και τα δικαιώματα ψήφου στην Euromedica, η εταιρεία Farallon Capital Management LLC. Με τον τρόπο αυτό το αμερικανικό fund, που πρόσφατα αγόρασε δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ της Euromedica από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank, επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του στην εταιρεία, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί στενότερα τις εξελίξεις. Με βάση την ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η συναλλαγή αφορά 2.050.000 μετοχές μετά ψήφου της Euromedica, μέσω των εταιρειών Healthcare Investors (Greece), LLC και Healthcare Investors ΙΙΙ (Greece), LLC για τις οποίες η Farallon Capital λειτουργεί ως «Διαχειριστής».

Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική που έχουν οι πιστωτές της Euromedica να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας, η οποία σε ποσοστό 61,7198% ελέγχεται από τον κ. Θωμά Λιακουνάκο μέσω της AXON Συμμετοχών (άμεσα ελέγχει ποσοστό 47,6% και έμμεσα 14,0998%). Στόχος είναι να αποτρέψουν την τυχόν απαξίωση της εταιρείας έως ότου τα δάνεια μετοχοποιηθούν. Βασικός πόλος στις εξελίξεις στον όμιλο Euromedica είναι εκτός από τη Farallon και η Τράπεζα Πειραιώς, οι οφειλές προς την οποία ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς σε αντίθεση με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, επέλεξε να μην πουλήσει τα δάνεια που είχε η Euromedica σε αυτή, δρομολογώντας τις επόμενες κινήσεις της για την άσκηση των δικαιωμάτων της μέσω της δικαστικής οδού.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Axon Συμμετοχών έχει προγραμματίσει για τις 17 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση, με βασικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους έως και 14 εκατ. ευρώ και δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων. Η γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη δύο μόλις μέρες πριν συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης του ν.4307/2014. Με τον τρόπο αυτό ο βασικός μέτοχος της Euromedica επιδιώκει να αποφύγει την υπαγωγή της εταιρείας στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης, που σημαίνει την ανάληψη της διοίκησης από διαχειριστή που θα ορίσουν οι πιστωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή