Στο Diorama ο έλεγχος της Damavand μετά την αύξηση κεφαλαίου

Στο Diorama ο έλεγχος της Damavand μετά την αύξηση κεφαλαίου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιπρόσθετη επένδυση του Diorama Investments Sicar στην εταιρεία Damavand A.E., ύψους 8 εκατ. ευρώ, μέσω αυξήσεως κεφαλαίου ανακοίνωσε χθες η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama. Με την κίνηση αυτή, το Diorama θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Damavand. Σημειώνεται ότι η Damavand είναι μία δυναμική ελληνική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως ντομάτας και χυμών φρούτων, έναν κλάδο στον οποίο η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Damavand να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκμεταλλευθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που της παρέχει η γεωγραφική της θέση, να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και εξαγωγές της και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον διεθνή χώρο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Damavand κ. Χριστίνα Καραχάλιου επεσήμανε σε δηλώσεις της ότι «οι καιροί επιτάσσουν την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο. Το πελατολόγιό μας αναπτύσσεται εξαιρετικά. Στόχος μας, η άμεση ανταπόκριση σε όλες τις προκλήσεις. Αυτή πάντα ήταν η φιλοσοφίας μας, προς όφελος όλων των ανθρώπων με τους οποίους γίναμε οικογένεια σε αυτή τη διαδρομή». Επιπλέον, ο διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ κ. Γιάννης Καλαντζής δήλωσε, με τη σειρά του, ότι «η απόφασή μας πριν από δύο χρόνια να επενδύσουμε στην Damavand βασιζόταν στην ελκυστικότητα του κλάδου, στην εξαιρετική γεωγραφική θέση του εργοστασίου και στην ποιότητα των πελατών της εταιρείας. Παρά την επιζήμια για όλο τον κλάδο περυσινή απόδοση της καλλιέργειας ντομάτας, η εταιρεία και ο κλάδος παραμένουν ελκυστικοί. Η αποδοχή της Damavand από πρώτης ποιότητας πολυεθνικές εταιρείες και η επιτυχής διείσδυσή της στις παγκόσμιες αγορές θα συνεχιστούν εάν η εταιρεία ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. Η επιπλέον χρηματοδότησή μας υποστηρίζει τη συνέχιση της ανάπτυξης της εταιρείας και παρέχει περαιτέρω εξασφάλιση στους αγρότες προμηθευτές μας για την ανάπτυξη καλλιέργειας της ντομάτας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Deca Investments, το Diorama έχει επενδύσει μέχρι σήμερα σε πέντε εταιρείες. Οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), ενώ έχει επενδύσει στην Damavand, στην ψηφιακή μουσική και στην ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (InternetQ), στη συσκευασία φρέσκου γάλακτος (Adam Pack) και στην παραγωγή και διάθεση γυναικείων ενδυμάτων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ μέσω της εταιρείας Axel Accessories.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή