Επενδύσεις 40 εκατ. ο στόχος της Trastor για το 2018

Επενδύσεις 40 εκατ. ο στόχος της Trastor για το 2018

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διπλασιασμό των επενδύσεών της στην αγορά ακινήτων δρομολογεί για το 2018 η Trastor ΑΕΕΑΠ, παρότι ήδη το 2017 αποτέλεσε μία από τις πλέον δυναμικές εταιρείες του κλάδου, τοποθετώντας κεφάλαια που προσέγγισαν τα 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων κτιρίων. Αυτό σημαίνει ότι η Trastor θα στοχεύσει σε τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ νέων επενδύσεων, προκειμένου να ενισχύσει κι άλλο το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων και να επωφεληθεί της αναμενόμενης αύξησης της ροής επενδυτικών ακινήτων προς πώληση, ως αποτέλεσμα της κινητικότητας των τραπεζών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση στο πλαίσιο της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εν λόγω στόχευση, ήδη δρομολογούνται κινήσεις τόνωσης της ρευστότητας κατά το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, μέσω νέας γραμμής χρηματοδότησης, καθώς έχουν πλέον αξιοποιηθεί πλήρως τα 25 εκατ. ευρώ, που είχαν αντληθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε για την είσοδο της αμερικανικής Varde Partners ως στρατηγικού επενδυτή. Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη γραμμή χρηματοδότησης είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν διατεθεί περί τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη με το πέρας του φετινού πρώτου τριμήνου του έτους έχουν αποκτηθεί τρία νέα ακίνητα (δύο καταστήματα σε Ερμού και Χανιά κι ένα κτίριο γραφείων στο Μαρούσι), αντί συνολικού ποσού 10,3 εκατ. ευρώ. Οπως τονίζει ο κ. Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, «από τις επενδύσεις που έγιναν το 2017, έχουν ήδη αναγνωριστεί υπεραξίες 932.000 ευρώ, σχεδόν 10% υψηλότερα από την αξία που αποκτήθηκαν τα συγκεκριμένα ακίνητα». Η σημαντικότερη επένδυση του 2017 αφορούσε την απόκτηση του πρώην καταστήματος της αλυσίδας Fokas στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, αντί ποσού της τάξεως των 8,5 εκατ. ευρώ., σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος μισθωτής του ακινήτου, που θα αφορά σε πολυεθνικό όμιλο. Αλλο ένα σημαντικό ακίνητο που απέκτησε η εταιρεία το 2017 ήταν οι γραφειακοί χώροι σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Φιλελλήνων, σχεδόν επί της πλ. Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή