Σε πέντε αντί επτά έτη θα γίνουν οι επενδύσεις της SEGT στον ΟΛΘ

Σε πέντε αντί επτά έτη θα γίνουν οι επενδύσεις της SEGT στον ΟΛΘ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίτερα από την περίοδο των επτά ετών, για την οποία ήδη έχει δεσμευθεί, η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd. θα ολοκληρώσει τις επενδύσεις της στον ΟΛΘ. Η τελευταία ανέλαβε πρόσφατα το 67% της εταιρείας διαχείρισης του λιμένα της συμπρωτεύουσας, και σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοπραξίας και προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου πλέον του ΟΛΘ, Σωτήρη Θεοφάνη, στόχος είναι οι επενδύσεις να γίνουν την επόμενη 5ετία, αντί της 7ετίας που προβλέπουν τα συμβατικά κείμενα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συμφωνία εξαγοράς του 67% του ΟΛΘ, η SEGT έχει δεσμευθεί στην υλοποίηση επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ σε βάθος 7ετίας.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν χθες, κατά την ξενάγηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Αρη Ξενόφου στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ και γενικός εμπορικός διευθυντής της SEGT, Ρούι Πίντο και ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), Μαρκ Ριοντίλ. Στις συνάντηση συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι η στρατηγική του ταμείου αποκρατικοποιήσεων «καταδεικνύει την προσήλωσή του στην καλή συνεργασία με τους επενδυτές και μετά το κλείσιμο της συναλλαγής». Παράλληλα, ο κ. Ξενόφος τόνισε ότι δίνει έμφαση στην παρακολούθηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών παρεμβάσεων που θα γίνουν στον λιμένα της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι πωλητής του 67% των μετοχών του ΟΛΘ, παραμένει μέτοχος της εταιρείας, με μειοψηφικό μερίδιο 7,3%.

Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Θεοφάνης τόνισε ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΘ Α.Ε. θα επιδιώξει να έχει στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του λιμένα. Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΘ συναντήθηκε προχθές τόσο με την επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, όσο και με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Οι νέοι επενδυτές, παρότι Μεγάλη Εβδομάδα και λίγες μόνον ημέρες μετά το καθολικό Πάσχα, βρίσκονται στις «επάλξεις», δείχνοντας ότι ήδη έχουν σηκώσει τα μανίκια για να προσφέρουν έργο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συναντήσεις με τους φορείς της πόλης δεν είχαν καθόλου εθιμοτυπικό χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία που δίδει στον ΟΛΘ ο νέος επενδυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή