Στον τελικό του EU Startups Summit η ελληνική Syncbnb

Στον τελικό του EU Startups Summit η ελληνική Syncbnb

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο EU Startups Summit, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη στις 24 Απριλίου, θα συμμετάσχει η ελληνική startup Syncbnb, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 507 ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από μια ιδιαίτερα αυστηρή διαδικασία συνεχόμενων αποκλεισμών.

Σε αυτή τη «γιορτή» της νεανικής επιχειρηματικότητας θα λάβουν μέρος 15 startups που δραστηριοποιούνται στους χώρους του e-commerce, του τουρισμού, των ασφαλίσεων και της επικοινωνίας, ενώ ο νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί σε 68.000 ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου αφορά τις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους αξίας 50.000 που προσφέρει η εταιρεία Aruba Cloud. Για τους ιδρυτές όμως της εταιρείας, Αλέξανδρο Καραβίτη και Πέτρο Ζιώγα, σημασία δεν έχει το έπαθλο αλλά το δίκτυο των γνωριμιών και η σημαντική έκθεση της εταιρείας στο ευρύ κοινό.

Η Syncbnb ιδρύθηκε το 2017 και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω της παρουσίας τους σε πολλαπλά κανάλια διανομής (Airbnb, Booking, Homeaway, Tripadvisor, Expedia κ.λπ.).

Στη συνέχεια, η εταιρεία φροντίζει ώστε όλα τα ημερολόγια σε όλα τα κανάλια που εκτίθενται τα ακίνητα να είναι πλήρως συγχρονισμένα προκειμένου να αποφεύγονται οι διπλοκρατήσεις.

Οπως επεσήμανε στην «Κ» ο κ. Καραβίτης, η σύλληψη της ιδέας προήλθε από προσωπική εμπειρία, στην προσπάθειά του να διαθέσει ένα δικό του ακίνητο σε διάφορα κανάλια διανομής χωρίς να υπάρχουν διπλοκρατήσεις.

Η εμπορική λειτουργία της εταιρείας ξεκίνησε από την πρώτη Ιανουαρίου του 2018 και ήδη στους τέσσερις μήνες λειτουργίας της μετράει 1.000 πελάτες από 78 χώρες. «Υπάρχουν περίπου 5 εκατ. ακίνητα που νοικιάζονται παγκοσμίως, από αυτά εμείς θέλουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Καραβίτης ερωτηθείς για τους στόχους της εταιρείας.

Στα πρώτα της βήματα η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με 210.000 ευρώ από 6 επενδυτές (Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας / Driin, Philipp Brinkman / Tripsta, Δημήτρης Μάρης / 24Media, Γιώργος Δασκαλάκης / Stoiximan, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος), ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά funds που υπάγονται στο Equifund και με funds του εξωτερικού για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση. Η Syncbnb απασχολεί 7 άτομα, σύντομα όμως θα αυξηθούν σε εννέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή