Ανοδος 49,2% στα λειτουργικά κέρδη της Interamerican

Ανοδος 49,2% στα λειτουργικά κέρδη της Interamerican

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 27,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Interamerican κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, καταγράφοντας αύξηση κατά 49,2% σε σχέση με το 2016. Η λειτουργική κερδοφορία του 2017 ήταν η υψηλότερη των τελευταίων έξι ετών, ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 31 εκατ. ευρώ.

Δείκτες φερεγγυότητας

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκαν και οι δείκτες φερεγγυότητας, καθώς οι τρεις εταιρείες του ομίλου ξεπέρασαν τον εσωτερικό στόχο για φερεγγυότητα στο 120% (με βάση το Solvency II) και ο αντίστοιχος δείκτης για την εταιρεία ζωής διαμορφώθηκε στο 185%, στο 173% για την εταιρεία γενικών και στο 124% για την εταιρεία βοήθειας.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος υπογράμμισε ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι συνέπεια της οργανικής κερδοφορίας του ομίλου και δεν οφείλεται στην επενδυτική πολιτική, η οποία λόγω και του συνεταιριστικού χαρακτήρα του βασικού μετόχου της Achmea υπακούει σε συντηρητικές παραδοχές.

O κ. Καντώρος παρουσίασε τους σχεδιασμούς της εταιρείας για το 2018, εστιάζοντας στα νέα προϊόντα που αξιοποιούν την τεχνολογία. Μεταξύ αυτών, το λανσάρισμα στην αγορά ενός νέου προϊόντος για την ασφάλιση αυτοκινήτου, το ασφάλιστρο του οποίου θα διαμορφώνεται με βάση την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού (pay as you drive) και το οποίο θα βγει στην αγορά τηρώντας τους νέους αυστηρούς κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα. Στον τομέα του αυτοκινήτου, η Interamerican διαθέτει ασφαλισμένο στόλο 570.000 οχημάτων, από τα οποία περίπου τα μισά προέρχονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Anytime, ενώ το 2017 προώθησε στην αγορά το προϊόν ασφάλισης αυτοκινήτου By the mile, που επιτρέπει την ασφάλιση με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει το όχημα. Οι εργασίες του κλάδου γενικών ασφαλίσεων της Interamerican, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο κλάδος αυτοκινήτου, σταθεροποιήθηκαν το 2017 στα 187,3 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε στο 12%.

Ο κλάδος υγείας

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της τοποθέτησης στην ελληνική αγορά είναι ο κλάδος υγείας, οι εργασίες του οποίου αυξήθηκαν το 2017 κατά 5,1%, στα 88,6 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις στον χώρο της υγείας ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ το 2017, ενισχύοντας το αυτόνομο δίκτυο υποδομών της εταιρείας μέσω της δημιουργίας του νέου πολυϊατρείου MediFirst, ενώ για το 2018 σχεδιάζεται η λειτουργία δύο ακόμη παρόμοιων κέντρων. Σχολιάζοντας τις τάσεις συγκέντρωσης που υπάρχουν στον χώρο των νοσοκομείων, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican εκτίμησε ότι «η είσοδος στην αγορά διεθνών παικτών θα επιτρέψει τη δημιουργία ισότιμων και επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ της ασφαλιστικής αγοράς και της αγοράς των νοσηλευτηρίων». Με δεδομένο, ωστόσο, ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν βασικό τροφοδότη εργασιών για τον κλάδο των νοσοκομείων, υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μπουν κανόνες και να καθιερωθούν ιατρικά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν τον έλεγχο του κόστους».

Στον κλάδο ζωής, η Interamerican επικεντρώνεται στον τομέα των επενδυτικών προγραμμάτων και στην παραδοσιακή ασφάλιση ζωής, καθώς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, η ουσιαστική ανάπτυξη της αγοράς προϋποθέτει κίνητρα για μακροπρόθεσμη αποταμίευση, είτε μέσω του δεύτερου είτε μέσω του τρίτου πυλώνα ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα της εταιρείας στον κλάδο ζωής αυξήθηκαν κατά 21%, στα 71,3 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι συνολικές αποζημιώσεις που κατέβαλε ο όμιλος στους ασφαλισμένους ανήλθαν στα 213,8 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή