Μπόνους επαναπατρισμού προσφέρει η Transifex

Μπόνους επαναπατρισμού προσφέρει η Transifex

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολες οι επιχειρήσεις που έχουν μεγάλους στόχους, δυσκολεύονται πλέον στην Ελλάδα να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους». Αυτό ήταν το κίνητρο για την Transifex, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Κ» ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της κ. Δημήτρης Γλέζος, για την πρωτοβουλία της εταιρείας να χορηγήσει μπόνους επαναπατρισμού ύψους 5.000 έως 10.000 ευρώ σε Ελληνες μηχανικούς πληροφορικής που θα προσλάβει.

Αραγε, λοιπόν, είναι «μύθος» τα όσα επισημαίνονται και σε έρευνες διεθνών οργανισμών για το μεγάλο ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα που έχει υψηλή μόρφωση; «Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν πλέον καθόλου κατάλληλα στελέχη. Ωστόσο, το τοπίο είναι πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με τέσσερα-πέντε χρόνια πριν. Νιώθουμε ανασφάλεια με το υπάρχον δυναμικό. Είχαμε “στοχεύσει” κάποια άτομα με σημαντικές δυνατότητες που εργάζονταν σε άλλες εταιρείες, αλλά κι αυτοί έφυγαν στο εξωτερικό», υποστηρίζει ο κ. Γλέζος. Στα προσόντα, άλλωστε, που ζητεί η εταιρεία στη θέση, για παράδειγμα, μηχανικού λειτουργιών ανάπτυξης και υποδομής περιλαμβάνεται προηγούμενη εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών στον κλάδο τεχνολογίας πληροφοριών (ΙΤ), κάτι που ένας νέος στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας μπορεί να μην έχει.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η πρόσληψη πέντε μηχανικών λογισμικού φέτος και δέκα το 2019 για να ενισχύσουν τα γραφεία της Transifex στην Ελλάδα, τη χώρα όπου εδρεύει το κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων. Σήμερα, η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, εκ των οποίων 20 στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας https://el.transifex.com/l10n/greek-expats

«Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Ελληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα, όπως είναι η Transifex», επισημαίνει ο κ. Γλέζος, ενώ ο ίδιος ερωτηθείς για το εάν η εταιρεία σχεδιάζει την ίδρυση γραφείου και σε άλλη χώρα, πλην Ελλάδος και ΗΠΑ, δηλώνει ότι στόχος του είναι να ενισχύσει το ελληνικό τμήμα της Transifex.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), την περίοδο 2009-2016 ο αριθμός των εξερχόμενων μεταναστών από την Ελλάδα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για Ελληνες, ανήλθε σε 762.609 άτομα. Από αυτούς 434.942 άτομα ή το 57% ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες από 20 έως 39 ετών, με την πολυπληθέστερη να είναι αυτή από 25-29 ετών (150.986 άτομα).

Η Transifex ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2012 και πλέον διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και τη Σίλικον Βάλεϊ. Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν γνωστά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capitals), όπως για παράδειγμα το αμερικανικό New Enterprise Associates, τα οποία έχουν επενδύσει συνολικά το ποσό των 7 εκατ. δολαρίων. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η Airbnb, η Vodafone, η Beat, η Atlassian, η Eventbrite, η StackOverflow.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια ανάπτυξης της Transifex; «Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς για υπηρεσίες μετάφρασης είναι 43 δισ. δολάρια. Οπότε για εμάς “sky is the limit” (δεν υπάρχει όριο)», απαντά ο κ. Δ. Γλέζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή