Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις από 2 έως 15 Μαΐου

Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις από 2 έως 15 Μαΐου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των πωλήσεών τους, ποντάροντας και στο πρόωρο καλοκαίρι, προσδοκούν οι έμποροι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν την Τετάρτη, 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, 15 Μαΐου. Μάλιστα, την Κυριακή, 6 Μαΐου τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Βάσει της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για τον καθορισμό από τις οικείες περιφέρειες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων σε διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές που ορίζονται γενικά, υπάρχουν οι παρακάτω εξαιρέσεις: στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 10 Μαΐου, στον νομό Δράμας θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 12 Μαΐου, στον Δήμο Κιλκίς από 2 έως 11 Μαΐου (σ.σ. ισχύει διαφορετικό καθεστώς για τον Δήμο Παιονίας που βρίσκεται επίσης στον νομό Κιλκίς), στον νομό Χαλκιδικής από 2 έως 10 Μαΐου και τα καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά την Κυριακή στις 6 Μαΐου. Εξαίρεση από τον γενικό κανόνα αποτελεί και ο νομός Ηρακλείου, καθώς οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Χερσονήσου και στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Φαιστού από τις 10 έως τις 20 Απριλίου, ενώ στις λοιπές περιοχές του Ηρακλείου έγιναν από την 1η έως τις 15 Μαρτίου 2018.

Στα προϊόντα που διατίθενται με έκπτωση αναγράφεται υποχρεωτικά η παλιά και η νέα τιμή, ενώ η αναγραφή και του ποσοστού έκπτωσης είναι προαιρετική. Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή