Αύξηση πωλήσεων αλλά και ζημίες για τον όμιλο Κορρέ

Αύξηση πωλήσεων αλλά και ζημίες για τον όμιλο Κορρέ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε ο όμιλος Κορρέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το 2017, με τα λειτουργικά κέρδη (ΕBITDA) να σημειώνουν αύξηση 18,1% σε σχέση με το 2016 στα 5,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να ανέρχονται το 2017 σε ζημίες ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2016. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,5%, στα 55,9 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 54,6 εκατ. ευρώ το 2016, αποτέλεσμα της θετικής πορείας των πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 2%, διότι η εταιρεία προχώρησε σε επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων προϊόντων σε στρατηγικές κατηγορίες ενώ κατήρτισε ένα συντονισμένο πλάνο επικοινωνίας και προώθησης αυτών των προϊόντων στο κανάλι του φαρμακείου.

Στο εξωτερικό, στις αγορές που αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία, όπως είναι η Γερμανία, η Νορβηγία και η Αγγλία, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 23,8%. Οι πωλήσεις στην Αμερική παρουσίασαν υστέρηση 7,1% λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ και λόγω του καναλιού HSN, που αποτελεί σημαντικό πελάτη της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατά το β΄ εξάμηνο του περασμένου έτους οι πωλήσεις στο HSN επανήλθαν σε αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Επίσης, διπλασιασμό πωλήσεων πέτυχε ο όμιλος στον Καναδά, λόγω της προώθησης νέων προϊόντων, ενώ σε γενικές γραμμές οι πωλήσεις παρουσίασαν αυξητική πορεία στα βασικά κανάλια διανομής των προϊόντων στις ΗΠΑ. Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2017 ανήλθαν στα 7,6 εκατ. έναντι 8,2 εκατ. το 2016 (με την αφαίρεση της επίπτωσης εκτάκτων εξόδων αναδιοργάνωσης). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. το 2017 από 4,9 εκατ. το 2016, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 18,1%.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος στο εξωτερικό, δηλαδή στην Ευρώπη και στην Αμερική όπου δραστηριοποιείται μέσα από προωθητικές ενέργειες, προχώρησε στo άνοιγμα νέων σημείων πώλησης. Στη Λατινική Αμερική, συγκεκριμένα στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ομίλου με την Avon, η εταιρεία Κορρές παρουσίασε αξιόλογη πορεία και το 2017, ενώ λόγω της δυναμικής παρουσίας της Avon στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, οι προοπτικές ανάπτυξης αναμένονται να είναι πολύ σημαντικές. Η θετική αυτή πορεία του ομίλου Κορρέ οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεών του σε στρατηγικές κατηγορίες προϊόντων και σε αγορές προτεραιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή