Προσύμφωνο μεταξύ Alpha Bank – Δουζόγλου για το South Polis

Προσύμφωνο μεταξύ Alpha Bank – Δουζόγλου για το South Polis

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσύμφωνο με τον κ. Δουζόγλου, τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, που έχει αποκτήσει κατά την τελευταία τριετία αρκετά ακίνητα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, στην Αττική, έχει συνάψει η Alpha Bank με αντικείμενο την πώληση του συγκροτήματος South Polis στο Δέλτα του Φαλήρου. Πρόκειται για ακίνητο ψυχαγωγικών, εμπορικών και γραφειακών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 14.573 τ.μ., η ανάπτυξη του οποίου ολοκληρώθηκε το 2006 από τον όμιλο της «Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική», αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.

Tα τελευταία χρόνια, το εν λόγω συγκρότημα είχε περάσει στον έλεγχο της Alpha Bank, με αντάλλαγμα την απομείωση χρεών της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων. Μεταξύ άλλων, στο συγκρότημα των δύο επιμέρους ακινήτων φιλοξενούνται αίθουσες κινηματογράφου της Village Roadshow, καλύπτοντας συνολικά τρία επίπεδα, κατάστημα της αλυσίδας Jumbo, όπως επίσης και γραφεία των εταιρειών Arrow Shipping και D.V.D Bank. Ο μεγαλύτερος μισθωτής με 6.150 τ.μ. είναι η Village, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και 2.000 τ.μ. κενών χώρων γραφείων με θέα τη θάλασσα.

Με βάση τη λογιστική αποτίμηση του ακινήτου στον ισολογισμό της Alpha Bank, η αξία του αγγίζει τα 21,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το πιθανό τίμημα που θα καταβάλει ο κ. Δουζόγλου, ούτε οι επιμέρους όροι της συμφωνίας. Σημειωτέον δε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια και μόλις στο τέλος του 2017 άρχισαν να λαμβάνουν συγκεκριμένη μορφή, χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι κατ’ αρχάς η τράπεζα έχει εναλλακτικό πλάνο αξιοποίησης του ακινήτου σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συμφωνία με τον κ. Δουζόγλου.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, το συγκρότημα βρίσκεται σε εξαιρετικά προνομιακή τοποθεσία, καθώς προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, συνδέεται μέσω της Εσπλανάδας με το Κέντρο Νιάρχου στο Δέλτα του Φαλήρου, ενώ απέναντι βρίσκεται και το ολυμπιακό ακίνητο του Τάε Κβον Ντο το οποίο παραμένει αναξιοποίητο, αλλά διαθέτει σημαντικές προοπτικές μελλοντικής αξιοποίησης. Σημειωτέον δε ότι αυτή την περίοδο κατασκευάζεται και το σημαντικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, που θα επιτρέψει τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου με τη θάλασσα σε όλο το μήκος της γραμμής, από το Ν. Φάληρο μέχρι το Δέλτα, καλύπτοντας δηλαδή τόσο το Μοσχάτο όσο και την Καλλιθέα.

Αναμφίβολα, το ακίνητο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο λόγω της θέσης του, ωστόσο, σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, το κόστος για μια τέτοια μετασκευή θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα πρέπει να επιτευχθούν συμφωνίες αποχώρησης των νυν μισθωτών αλλά και να γίνουν εκτεταμένες εργασίες, δεδομένου ότι οι κινηματογράφοι εκτείνονται σε συνολικά τρία επίπεδα του συγκροτήματος. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Δουζόγλου έχει αποκτήσει το ξενοδοχείο Πεντελικόν, κτίριο του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου (έναντι Παλαιάς Βουλής) και ξενοδοχείο στην Καστέλλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή