Στην Αθήνα επιτελείο της Banco Santander

Στην Αθήνα επιτελείο της Banco Santander

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα επιτελείο του ισπανικού ομίλου Banco Santander, μαζί με επιχειρήσεις-πελάτες της τράπεζας, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της Eurobank που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Trade Club Alliance.

Το επιτελείο του ισπανικού ομίλου και οι επιχειρήσεις θα έχουν επαφές με 15 ελληνικές επιχειρήσεις που επελέγησαν από τη δεξαμενή της πλατφόρμας της Eurobank, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες της μεταξύ τους επιχειρηματικής συνεργασίας. Η επιλογή των εταιρειών από τη Eurobank έγινε ηλεκτρονικά βάσει σειράς κριτηρίων ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες συνεργασιών. Οι 15 ελληνικές επιχειρήσεις είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους από τον κλάδο τροφίμων, πλαστικά, καλλυντικών κ.ά. Σημειώνεται ότι το Trade Club σχεδιάστηκε από την Banco Santander με σκοπό αρχικά να διασυνδέσει τους πελάτες της παντού στον κόσμο όπου ο όμιλος Santander διαθέτει παρουσία, ενώ η ένταξη της Eurobank στο Trade Club ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων, περίπου ενός έτους, επαφών και διεργασιών. Η Eurobank αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance. Μέσω του Trade Club μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, σε επιλεγμένο αξιόπιστο πελατειακό κοινό των μεγαλύτερων τραπεζών παγκοσμίως. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν επιχειρήσεις-πελάτες των τραπεζών οι οποίες ανταποκρίνονται σε σειρά ποιοτικών κριτηρίων (αξιοπιστίας, οικονομικής κατάστασης κ.ά.).

Στο Trade Club μετέχουν συνολικά 12 τραπεζικοί όμιλοι ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ενταχθούν ακόμη τρεις όμιλοι, που έχουν παρουσία σε περίπου 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Συνολικά στην πλατφόρμα μετέχουν 15.000 επιχειρήσεις από όλη την υφήλιο, εκ των οποίων οι 800 είναι ελληνικές. Μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων δικτύωσης εντοπίζονται οι εταιρείες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας και μέσα από μια ελεγχόμενη διαδικασία έρχονται σε επαφή για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του συστήματος προκύπτουν περί τις 1.000 προτάσεις κάθε μήνα για συνεργασίες – κυρίως για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων.

Το δίκτυο βρίσκεται σε φάση επέκτασης και αναμένεται να εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, μέχρι τα τέλη του έτους, καλύπτοντας αγορές όπως των ΗΠΑ, Λατινικής Αμερικής, Βόρειας και Δυτικής Αφρικής, Κίνας, Σκανδιναβίας και Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή