Νέα αναταραχή και ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Νέα αναταραχή και ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κόκκινο βυθίστηκε το ελληνικό Χρηματιστήριο μετά το νέο limit down της μετοχής της Folli Follie, τη βουτιά της μετοχής της ΔΕΗ, αλλά και τις ισχυρές ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, στέλνοντας τον Γενικό Δείκτη στις 810,72 μονάδες, με απώλειες 1,60%.

Το θέμα που έχει προκύψει γύρω από τη Folli Follie, σε συνδυασμό με το απόηχο των stress tests αλλά και των short επενδυτών στη μετοχή της ΔΕΗ οι οποίοι ενθαρρύνθηκαν από το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, έχει ταρακουνήσει την αγορά, θολώνοντας την ορατότητα των επενδυτών. Το τέλος των stress tests δεν έφερε την άνοδο στις τραπεζικές μετοχές, καθώς, όπως τονίζει η συντριπτική πλειονότητα των αναλυτών, το θετικό αποτέλεσμα είχε ήδη αποτιμηθεί μετά το ισχυρό ράλι που είχαν καταγράψει το προηγούμενο διάστημα και πλέον η προσοχή στρέφεται τόσο στο μέτωπο της μείωσης των προβληματικών δανείων όσο και στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, το βρετανικό fund Lansdowne Partners διατηρεί τη μεγάλη short θέση του στη μετοχή της εταιρείας, συνεχίζοντας να ασκεί πιέσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει με απώλειες 10,09% στην τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση.

Η Folli Follie ξεκίνησε τη συνεδρίαση στο -29,98% και στα 7,52 ευρώ, αλλά στη συνέχεια σημειώθηκε μια προσπάθεια στήριξης η οποία περιόρισε τις απώλειες στο -18%. Ο τίτλος ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα κύματα πωλήσεων τα οποία οδήγησαν και πάλι σε limit down, με όγκο 2,05 εκατ. τεμάχια και ανεκτέλεστα προς πώληση 394,6 χιλ. τεμάχια. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις η μετοχή της Folli Follie οδηγήθηκε από τα 15,34 ευρώ στα 7,52, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 503,45 εκατ. ευρώ όταν την περασμένη Πέμπτη άγγιζε το 1,03 δισ. ευρώ. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως το θέμα της Folli Follie Group έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα συνεχίσει να επηρεάζει το ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες όπως η IBG, η Beta και η Eurobank Securities έθεσαν σε αναστολή ή υπό αναθεώρηση τις συστάσεις τους για τη Folli Follie, με την IBG να σημειώνει ότι η μάχη μεταξύ του QCM και της ελληνικής εισηγμένης θα έχει και άλλα επεισόδια, που θα δημιουργήσουν ακραία μεταβλητότητα για τη μετοχή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή