Συνεργασία Fraport – Cosmote για αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων

Συνεργασία Fraport – Cosmote για αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προχώρησε η Fraport Greece εγκαθιστώντας λύσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Cosmote, που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη και ασφαλή επικοινωνία των αεροδρομίων, στην αποδοτικότερη λειτουργία του ομίλου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αξιοποιώντας την εμπειρία του στην υλοποίηση μεγάλων έργων ICT, ο όμιλος ΟΤΕ παρέχει στη Fraport Greece και τα 14 αεροδρόμια υπηρεσίες private cloud, λύσεις συνδεσιμότητας για την ασφαλή διασύνδεση και μεταφορά φωνής, εικόνας και δεδομένων και λύσεις επικοινωνίας μέσω IP τηλεφωνίας και ιδιωτικού ραδιοδικτύου. Ο όμιλος ΟΤΕ θα είναι υπεύθυνος και για την τεχνική υποστήριξη όλων των παρεχόμενων λύσεων.

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας private cloud, σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε για τη Fraport Greece υψηλής διαθεσιμότητας και ασφάλειας υποδομή στο data center του ομίλου ΟΤΕ. Η υπηρεσία παρέχεται ως Infrastructure as a Service, διασφαλίζοντας την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των αεροδρομίων, χωρίς έξοδα επένδυσης σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Για τη συνδεσιμότητα των αεροδρομίων της Fraport Greece σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη λύση μέσω της υπηρεσίας Cosmote IP VPN, που επιτρέπει τόσο τη μεταξύ τους διασύνδεση για φωνή, εικόνα και δεδομένα, όσο και την ασφαλή σύνδεση των αεροδρομίων με το Data Center.

Για την κάλυψη των απαιτήσεων επικοινωνίας σχεδιάστηκε λύση IP τηλεφωνίας για την υποστήριξη περισσότερων των 1.000 τερματικών συσκευών, τόσο για την κεντρική υποδομή όσο και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece. Η διαχείριση των κλήσεων θα γίνεται αυτόματα μέσα από μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης κλήσεων, η οποία δρομολογεί τις κλήσεις μεταξύ των σημείων της διαχειρίστριας εταιρείας.

Παράλληλα, υλοποιήθηκε λύση δικτύωσης Wi-Fi στα κεντρικά γραφεία της Fraport Greece για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, αλλά και των πελατών. Το νέο ασύρματο δίκτυο παρέχει πλήρη κάλυψη και πρόσβαση με υψηλές ταχύτητες στο εταιρικό δίκτυο και το Internet από τους υπαλλήλους και θα επεκταθεί για τους επισκέπτες των αεροδρομίων αντίστοιχα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις τους για εύκολη και ασφαλή πλοήγηση.

Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και δικτύωσης συνοδεύονται από ειδικό εξοπλισμό ασφάλειας που προσφέρει ενιαία διαχείριση των απειλών στο δίκτυο, επιτυγχάνοντας την πολυεπίπεδη και ολοκληρωμένη προστασία του από επιθέσεις ασφάλειας με μικρότερο διαχειριστικό κόστος.

Ο όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τη Motorola, δημιούργησε ιδιωτικό ραδιοδίκτυο που λειτουργεί σε κάθε ένα από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και στα κεντρικά γραφεία της Fraport Greece. Το ραδιοδίκτυο θα αποτελεί το κύριο σύστημα επικοινωνίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και για τον λόγο αυτό θα λειτουργεί χωρίς διακοπή, παρέχοντας ασφαλή επικοινωνία φωνής και δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή