Στο κόκκινο το Χρηματιστήριο με πτώση 0,78%

Στο κόκκινο το Χρηματιστήριο με πτώση 0,78%

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία για ακόμη μία ημέρα βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων, το ελληνικό χρηματιστήριο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο κόκκινο, παρά το σωσίβιο που προσέφεραν τόσο το +2,53% της Coca Cola όσο και το μάζεμα των απωλειών στη μετοχή της Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,78% στις 815,99 μονάδες, έχοντας σε όλη την συνεδρίαση κινηθεί στα αρνητικά, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο -0,92% με βαρίδι τις Alpha Bank (-3,14%) και Πειραιώς (-2,59%).

Η υπόθεση της Folli Follie αποδεικνύεται πως δεν αποτελεί τη μόνη πηγή ανησυχιών στο χρηματιστήριο, με τη ΔΕΗ να έχει χάσει σχεδόν 22% μέσα σε έναν μόλις μήνα.

Εδώ και καιρό η μετοχή της έχει βρεθεί στο στόχαστρο των funds που ποντάρουν στην περαιτέρω πτώση της και σε αυτό ήρθε να προστεθεί η νέα έκθεση της McKisney, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ είναι μη βιώσιμη επιχείρηση, με αποτέλεσμα να κλείσει με απώλειες 9,47%.

Σε ό,τι αφορά τη Folli Follie, όλα δείχνουν πως η αβεβαιότητα αλλά και οι short θέσεις θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, παρά τη στήριξη τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από την κινεζική Fosun.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, η έκθεση της Wood, σύμφωνα με την οποία η Folli Follie θα τεθεί εκτός του δείκτη MSCI Greece στην τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της εταιρείας, άσκησε νέες πιέσεις στη μετοχή της, οι οποίες άγγιξαν το 12%, αν και περιορίστηκαν στο κλείσιμο (-3,73%).

Οπως σημείωσε η Wood, τον Φεβρουάριο είχε τονίσει ότι η Folli Follie βρίσκεται στα πρόθυρα εξόδου από την δείκτη MSCI και τώρα, μετά και τις εξελίξεις με το QCM καθώς και την κατάρρευση της μετοχής της, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να βρεθεί εκτός δείκτη.

Αν o τίτλος εξαιρεθεί από τον δείκτη, αναμένονται παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. δολ., όπως εκτιμά.

Οπως σχολιάζουν οι αναλυτές, η όποια αισιοδοξία υπήρχε στην αγορά τον περασμένο μήνα, χάθηκε μέσα σε λίγες ημέρες, με το σοκ που προκάλεσε στην επενδυτική ψυχολογία το θέμα της F.F. να υπενθυμίζει πόσο ευάλωτο είναι το Χ.Α. και πόσο ψύχραιμοι θα πρέπει να είναι όσοι ακόμη ασχολούνται με αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή