Χώρους γραφείων, εστίασης και αναψυχής περιλαμβάνει η επέκταση του Golden Hall

Χώρους γραφείων, εστίασης και αναψυχής περιλαμβάνει η επέκταση του Golden Hall

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημιουργία ενός σημαντικού πολυχώρου με πληθώρα χρήσεων προσανατολίζεται η Lamda Development αναφορικά με την ανακατασκευή του ακινήτου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – Golden Hall, που θα συμπληρώσει ουσιαστικά το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου, το οποίο περιγράφεται στο σχετικό ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προβλέπεται η δημιουργία, μεταξύ άλλων, χώρων γραφείων 5.264 τ.μ., οι οποίοι θα εκτείνονται σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, η εισηγμένη θα αντικαταστήσει το κτίριο γραφείων Kronos Business Center, συνολικής επιφάνειας 4.715 τ.μ., το οποίο πωλήθηκε νωρίτερα εντός του έτους στην Trastor ΑΕΕΑΠ, αντί συνολικού τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπονται και χώροι παιδικής αναψυχής και γυμναστηρίου, συνολικής επιφάνειας 5.950 τ.μ. Σε αυτούς θα φιλοξενούνται παιδότοποι, ενυδρείο, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, όπως επίσης και χώροι παιδικών εκθέσεων και παραστάσεων. Εντός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον βασικό πόλο έλξης του εν λόγω ακινήτου, συμπληρώνοντας ουσιαστικά τη χρήση του Golden Hall, θα λειτουργήσει και χώρος πώλησης κι εστίασης.

Στο υπόλοιπο ακίνητο, προβλέπονται εστιατόρια και καφέ (χρήσεις εστίασης και αναψυχής) επιφάνειας 3.650 τ.μ., ενώ θα προστεθούν και 1.566 τ.μ. καταστημάτων. Το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων θα καταλάβει χώρο 3.250 τ.μ. Σύμφωνα με τη Lamda Development, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά προβλέπεται να αναπτυχθούν περίπου 11.500 τ.μ. καθαρών εκμισθώσιμων επιφανειών και 7.000 τ.μ. νέων χώρων στάθμευσης. Η λειτουργία της επέκτασης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του Golden Hall, τόσο μέσω των εσόδων από τα μισθώματα, όσο και από την προσδοκώμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, με την προσέλκυση κι ενός διαφορετικού κοινού.

Η εισηγμένη είχε επικρατήσει σε σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ τον Φεβρουάριο του 2013, δηλαδή πριν από πέντε και πλέον χρόνια, επενδύοντας ποσό της τάξεως των 81 εκατ. ευρώ για την επικαρπία επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης κι εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ακινήτου για τα επόμενα 90 χρόνια (περιλαμβάνει τόσο το IBC, όσο και το Golden Hall). Ωστόσο, η διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών ανάπλασης του εσωτερικού του κτιρίου αποδείχθηκε στην πράξη πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι ίσως φανταζόταν η διοίκηση της Lamda Development. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις προσεχείς εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή