Επενδύσεις 500 εκατ. σε ακίνητα δρομολογεί η ΓΑΙΑΟΣΕ

Επενδύσεις 500 εκατ. σε ακίνητα δρομολογεί η ΓΑΙΑΟΣΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων αξίας μεγαλύτερης των 500 εκατ. ευρώ δρομολογεί σε ακίνητα ιδιοκτησίας της η ΓΑΙΑΟΣΕ, θυγατρική του ΟΣΕ στον κλάδο των ακινήτων. Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσουν τα εμπορευματικά κέντρα της Αττικής (Θριάσιο Πεδίο) και της Θεσσαλονίκης (στρατόπεδο «Γκόνου»), όπως επίσης και δύο νέα εμπορικά κέντρα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με το Θριάσιο Πεδίο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Σχίζας ανέφερε στο 2ο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών που ολοκληρώθηκε χθες, ότι μέχρι το τέλος του Μαΐου αναμένεται να ληφθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης (60 έτη) για την επένδυση των 200 εκατ. ευρώ (σε πλήρη ανάπτυξη). Στόχος είναι η ανάδοχος κοινοπραξία των ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair να είναι σε θέση να ξεκινήσει τις εργασίες μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο το αργότερο, καθώς υπάρχει κοινοτική υποχρέωση να έχουν αναπτυχθεί τα πρώτα 15.000 τ.μ. αποθηκών μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019. Υπενθυμίζεται ότι η έκταση είναι 588 στρεμμάτων και επιτρέπει την ανέγερση εγκαταστάσεων 250.000-300.000 τ.μ.

Οσον αφορά το στρατόπεδο «Γκόνου» στη Θεσσαλονίκη, επιφάνειας 670 στρεμμάτων, όπως τόνισε ο κ. Σχίζας, η εκδήλωση ενδιαφέροντος ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα σχήματα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Στόχος είναι ο επενδυτής να έχει αναδειχθεί μέχρι το τέλος του 2018. Στο τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στο ακίνητο του σιδηροδρομικού σταθμού Πειραιά (πλησίον εκείνου του ΗΣΑΠ), για το οποίο ήδη έχει εκδηλωθεί –ανεπίσημα– ενδιαφέρον από δύο επενδυτές. Στην παρούσα φάση, έχει ολοκληρωθεί η πολεοδομική μελέτη και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης του Προεδρικού Διατάγματος με τους όρους δόμησης. Η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ κάνει λόγο για δυνατότητα ανάπτυξης 40.000 τ.μ., με το ύψος της επένδυσης να προσδιορίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνατότητες είναι για ακόμα μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της τάξεως των 100.000 τ.μ., αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εξαντληθεί ο σχετικός συντελεστής δόμησης. Η εκτιμώμενη επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατ. ευρώ και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί επίσης στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή