Στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Πανγαίας πέρασε το ξενοδοχείο Lazart

Στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Πανγαίας πέρασε το ξενοδοχείο Lazart

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση του ξενοδοχείου Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, έναντι ποσού της τάξεως των επτά εκατ. ευρώ,προχώρησε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες της «Κ», που ανέφεραν ότι η επόμενη επενδυτική κίνηση της εισηγμένης θα αφορούσε την κατηγορία των ξενοδοχείων πόλης. Το εν λόγω ξενοδοχειακό ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακό σημείο, κοντά στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τον πολιτιστικό χώρο «Μονή Λαζαριστών». Πρόκειται για ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δυναμικότητα 74 δωματίων, το οποίο είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International, ο οποίος έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στην ελληνική αγορά φιλοξενίας, λειτουργώντας και τη μονάδα Wyndham στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Καραϊσκάκη), μισθώνοντας ακίνητο του ομίλου Βιοχάλκο.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση της Εθνικής Πανγαίας στον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς προηγήθηκε στο τέλος του 2016 η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας Καρόλου Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «Moreas Beach»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, ως ξενοδοχειακή μονάδα 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ. Σύντομα, η ξενοδοχειακή μονάδα της Πάτρας θα ξεκινήσει να λειτουργεί υπό το σήμα Moxy by Marriott, που θα είναι και το πρώτο του είδους του στην περιοχή της Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε, την προηγούμενη εβδομάδα, στην προσωρινή αναβολή της διαδικασίας που είχε εκκινήσει για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, καθώς οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές με την άνοδο των ομολόγων διεθνώς και την πίεση στα χρηματιστήρια, ως αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών του πετρελαίου και της ιταλικής κρίσης, δεν ήταν και οι πλέον ευνοϊκές.

Πρωταρχικός στόχος για την αξιοποίηση των νέων κεφαλαίων, είναι η αποπληρωμή παλιότερου ομολογιακού, της τάξεως των 235 εκατ. ευρώ, που οφείλεται στον επενδυτικό όμιλο της PIMCO με υψηλότερο επιτόκιο της τάξεως του 5%. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα προκύψει και πρόσθετη ρευστότητα της τάξεως των 100 – 150 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος που έχει εκπονήσει η διοίκηση της Εθνικής Πανγαίας και προβλέπει την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα ακίνητα αξίας 500 – 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή