Η υπηρεσία Alpha International Trade φέρνει όλο το διεθνές εμπόριο στον υπολογιστή κάθε εταιρείας

Η υπηρεσία Alpha International Trade φέρνει όλο το διεθνές εμπόριο στον υπολογιστή κάθε εταιρείας

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επικεφαλής δύο μικρών ελληνικών εταιρειών αγροδιατροφής, στο περιθώριο πρόσφατης εκδήλωσης με αντικείμενο τις εξαγωγές, συζητούν για την αγορά της Σιγκαπούρης. Η μία εκ των δύο έχει «ανοίξει» εξαγωγικά την πολλά υποσχόμενη ασιατική αγορά, ενώ η άλλη προσπαθεί να πάρει το «διαβατήριο» για να εισέλθει σε αυτή. Ο ιδιοκτήτης της δεύτερης εταιρίας αναρωτιέται πώς θα αποφύγει τις εξαγωγικές παγίδες και θα καταφέρει να τοποθετήσει τα προϊόντα του στην αγορά: τι ισχύει με τους τελωνειακούς δασμούς και τους φόρους, ποιο είναι το μεταφορικό κόστος, εάν υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τις ετικέτες κλπ.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι επιχειρηματικοί εγωισμοί -ακόμη και μεταξύ ανταγωνιστών- έχουν αμβλυνθεί. Οι υγιείς επιχειρήσεις προσπαθούν να αντλήσουν, από όπου μπορούν, εκείνες τις πληροφορίες που θα τους επιτρέψουν να σπάσουν τον κύκλο της εσωστρέφειας και να ρίξουν γέφυρες σε νέες αγορές – στόχους.

Ένα από τα  μεγαλύτερα προβλήματα για τις εταιρείες που θέλουν να επιχειρήσουν εκτός συνόρων είναι η πρόσβαση στη σωστή ενημέρωση, η οποία θα τους γλιτώσει από κόπο, χρόνο και χρήμα. Σε αυτό τον δύσκολο γρίφο, οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν πλέον στο πλευρό τους ένα πολύτιμο εργαλείο υποστήριξης, ώστε να αποκτήσουν τη διεθνή προοπτική που χρειάζονται. Η υπηρεσία Alpha International Trade, η διαδικτυακή πύλη που δημιούργησε η Alpha Bank, κάνει ακριβώς αυτό: φέρνει όλο το διεθνές εμπόριο στον υπολογιστή κάθε εταιρείας.

Γνωρίζοντας ότι η πρόσβαση στην ενημέρωση αποτελεί στρατηγική παράμετρο, η ψηφιακή πλατφόρμα διεθνούς εμπορίου της Αlpha Bank λειτουργεί ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τις επιχειρήσεις με εξαγωγικές και εισαγωγικές δραστηριότητες. Το Alpha International Trade, χάρη στην εύχρηστη μηχανή αναζήτησης ανά κλάδο οικονομίας, δίνει σε κάθε επιχείρηση ενημέρωση για σημαντικές διεθνείς αγορές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αναζήτησης, που σχετίζονται με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Έτσι, εταιρείες με εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών της παγκόσμιας αγοράς του διαδικτύου.

Με τη εγγραφή στην υπηρεσία Alpha International Trade, μία εταιρεία αποκτά δωρεάν πρόσβαση σε μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες. Από την αρχική αναγνώριση της αγοράς-στόχου που ταιριάζει στη δραστηριότητά της, μέχρι τον εντοπισμό δυνητικών συνεργατών ανά τον κόσμο.

Η πλατφόρμα καλύπτει την πλήρη γκάμα των αναγκών μιας εταιρείας, προσφέροντας, για παράδειγμα, εργαλεία υπολογισμού της τιμής εξαγωγής και του κόστους, οnline διαβίβαση αιτημάτων εισαγωγών, άμεση λήψη παραστατικών και μηνυμάτων πληρωμών, ενημέρωση για τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα ανά χώρα προορισμού, μετατροπείς συναλλάγματος και μονάδων μέτρησης. Ταυτόχρονα, μια επιχείρηση μπορεί να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες για τους τελωνειακούς δασμούς και τους τοπικούς φόρους ή για τους κωδικούς τοπικής τελωνειακής ταξινόμησης.

Βασισμένη σε διεθνείς αναγνωρισμένες πηγές, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, η βάση δεδομένων των Ηνωμένων Εθνών COMTRADE, η Dun and Bradstreet, η υπηρεσία Alpha International Trade προσφέρει στους εγγεγραμμένους χρήστες της πρόσβαση σε:

  • 10.000 σελίδες με πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.
  • 25.000 μελέτες αγορών που ανανεώνονται εβδομαδιαίως.
  • 70.000 εισαγωγείς και 30.000 εξαγωγείς στις ΗΠΑ.
  • 70.000 προμηθευτές παγκοσμίως.
  • 10.000 εισαγωγείς σε οκτώ χώρες της Λατινικής Αμερικής.
  • 203 εκατ. χρηματοοικονομικές αναφορές εταιριών σε περισσότερες από 210 χώρες.
  • 17.000 εμπορικές εκθέσεις που ανανεώνονται κάθε μήνα.
  • 2.000 επαγγελματικούς οργανισμούς παγκοσμίως.
  • 600 online αγορές (marketplaces).
  • 3.000 online ευρετήρια.

Επιπλέον, η διαδικτυακή πύλη Alpha International Trade παρέχει μία σειρά από χρήσιμες online εξατομικευμένες υπηρεσίες, κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης, όπως: μετάφραση επίσημων εγγράφων, πρότυπα διεθνών συμβάσεων πωλήσεων, εξειδικευμένες μελέτες για την ίδια την επιχείρηση σχετικά με δυνητικούς πελάτες της,  κόστος μεταφοράς, κανόνες σημάνσεως και ετικετών κλπ. Οι υπηρεσίες παρέχονται επί πληρωμή, καλύπτοντας κάθε ανάγκη αναφορικά με τις εισαγωγικές ή τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στo www.alphainternationaltrade.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή