Αύξηση τζίρου και επιβατών για την Αegean

Αύξηση τζίρου και επιβατών για την Αegean

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η ενίσχυση των πληροτήτων κατά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο του έτους περιόρισαν τις ζημίες της Aegean. Ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 στα 165,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 9%. Ταυτόχρονα η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% για να φτάσει τα 2,4 εκατ. επιβάτες. Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους μειώθηκαν σε 30,8 εκατ. ευρώ από 35,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο όμιλος Aegean προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8%, παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μια αδύναμη εποχικά περίοδο. Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε στο 16%, με τη βάση της Αθήνας να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση ύψους 18%. Στο δίκτυο εσωτερικού η κίνηση αυξήθηκε κατά 9%. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 350,5 εκατ. ευρώ στις 31.03.2018. «Ξεκινήσαμε το έτος καταγράφοντας θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας. Οι υψηλότερες πληρότητες και η βελτιωμένη αξιοποίηση του στόλου οδήγησαν σε βελτίωση του αποτελέσματος, σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο του πρώτου τριμήνου. Οι ενδείξεις σε ό,τι αφορά τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά τη σημαντική αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές.

Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσει τα κόστη μας, παρά τις πολιτικές αντιστάθμισης κινδύνου που υιοθετούμε και που περιορίζουν σε ένα βαθμό την άμεση επίπτωση», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης. Στο μεταξύ, σταθερή ανοδική πορεία με σημαντική αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού εμφανίζει η συνολική αεροπορική κίνηση της χώρας μας, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το πρώτο τετράμηνο του 2018. Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου έφθασε τα 9.939.154 παρουσιάζοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, που είχαν διακινηθεί 9.345.106 επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 594.048 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 94.238 (από τις οποίες 49.627 εσωτερικού και 44.611 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 που είχαν πραγματοποιηθεί 91.740 πτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή