«ΟΠΑΠ Forward»: 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον β’ κύκλο του προγράμματος – Χείρα βοηθείας από τον ΟΠΑΠ στην επιχειρηματικότητα

«ΟΠΑΠ Forward»: 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον β’ κύκλο του προγράμματος – Χείρα βοηθείας από τον ΟΠΑΠ στην επιχειρηματικότητα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει δυναμικά να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, μέσω του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στο β’ κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» εντάχθηκαν 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, σε ειδική εκδήλωση.  Το πρόγραμμα, που έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα τον πρώτο χρόνο υλοποίησής  του,  πλέον αριθμεί συνολικά 40 εταιρείες.

Βήμα μπροστά με «ΟΠΑΠ Forward»

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, προσφέρει στις συμμετέχουσες εταιρείες εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Οι επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, πέτυχαν να αυξήσουν τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των σχετικών συνεργασιών και συνεργειών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Η «δυνατή ομάδα» των 40 ΜμΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Οι νέες 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν εφέτος στο προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» είναι οι: ΑΓΑΝ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική, Μακεδονική, Παπουτσάνης, Coffee Island, Colors, eazybnb, e-fresh.gr, greekyogurt.gr, Green Family AE, Inart, Macpac SA, Manifest, Medbest S.A., Pelopac, Pitenis, Pobuca και Terra Creta.

«ΟΠΑΠ Forward»: 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον β’ κύκλο του προγράμματος – Χείρα βοηθείας από τον ΟΠΑΠ στην επιχειρηματικότητα-1

Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών προϊόντων και των καλλυντικών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής τους. 

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος εντάχθηκαν οι εταιρείες  Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

«Στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη» 

Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ: «Στρατηγική μας κατεύθυνση είναι να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά – το μέλλον της χώρας. Με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», στηρίζουμε έμπρακτα την απασχόληση και την ανάπτυξη,  προσφέροντας μια μοναδική προοπτική σε δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

«ΟΠΑΠ Forward»: 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον β’ κύκλο του προγράμματος – Χείρα βοηθείας από τον ΟΠΑΠ στην επιχειρηματικότητα-2

Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος Α’ ΟΠΑΠ

 

Σπύρος Φωκάς, Α’ Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ: «Η ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας στην πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που Έλληνες επιχειρηματίες δείχνουν δυναμισμό και όραμα και αναζητούν λύσεις, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να θέσουν στέρεες βάσεις για το μέλλον τους».

Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ: «Οι εταιρείες που συμμετείχαν κατάφεραν να δημιουργήσουν τα δικά τους success stories, να ενισχύσουν τη θέση τους στη διεθνή αγορά και κατ’ επέκταση να αυξήσουν τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις

Η υποστήριξη που παρέχει το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

• Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς.

• Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία.

• Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

• Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές,

• Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Αναλυτικά, όλες οι πληροφορίες για τις 21 νέες εταιρείες που μετέχουν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ  Forward:  https://www.opapcsr.gr/meet-our-smes/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή