Μαζικές αγωγές για τη Folli Follie προαναγγέλλει η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών

Μαζικές αγωγές για τη Folli Follie προαναγγέλλει η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης αξιόποινων πράξεων κατά την διενέργεια χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επί της μετοχής της Folli Follie, προαναγγέλλει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που καλεί επίσης όσους έχουν ζημιωθεί λόγω της επένδυσής τους σε μετοχές της εταιρίας να αποταθούν στην Ενωση προκειμένου να προχωρήσουν σε ομαδικές αγωγές.

Σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, με δεδομένη την επι 24 ημέρες  αδράνεια της αρμόδιας ελληνικής εποπτικής αρχής σχετικά με την πορεία της μετοχής της Folli Follie  και την πρωτοφανή πτώση της κατά 70% που παρακολουθήσαμε εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, ανακοινώνει τις παρακάτω ενέργειές της :

Προσκαλεί όσους έχουν  ζημιωθεί λόγω της επένδυσης τους σε μετοχές της Folli Follie  ή/και σε ομόλογα της ίδιας εταιρείας να αποταθούν στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών για  να δηλώσουν συμμετοχή στις προς κατάθεση ομαδικές αγωγές  διεκδίκησης αποζημίωσης.

Προαναγγέλλει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για την διερεύνηση διάπραξης αξιόποινων πράξεων κατά την διενέργεια χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επί της μετοχής , στα πρότυπα της πρόσφατης ανάλογης αναφοράς για την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ.

Τέλος, «ενημερώνει  για την αποστολή σειράς επιστολών/εποπτικών αναφορών τόσο  προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  και την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ( ESMA) , όσο και προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς Folli Follie και QCM προκειμένου να παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε  να ενημερωθούν επαρκώς οι επενδυτές και να εκλείψουν οι όποιες υπόνοιες για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής ή για χρήση εσωτερικής προνομιακής πληροφόρησης από ορισμένους  επενδύτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή