Υποτονικό κλίμα, χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό κλίμα, χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παρά πέντε, το ελληνικό χρηματιστήριο γύρισε στο «κόκκινο» και έκλεισε στα χαμηλά ημέρας, λόγω της ενίσχυσης των πιέσεων σε Alpha Bank, OTE και ΔΕΗ, σε μία συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς, με τα κέρδη να φτάνουν ενδοσυνεδριακά το +0,72%. Ωστόσο, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών δεν άφησαν το Χ.Α. να κινηθεί ανοδικά και να «νικήσει» τους πωλητές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,31%, στις 778,62 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται στα συνήθη χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 38 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,81%.

Παρά τη θετική έκθεση της Wood, η οποία δήλωσε ότι παραμένει «αγοραστής» των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και έδωσε σύσταση «αγοράς» στον κλάδο, ο οποίος αποτελεί και τον «οδηγό» του Χ.Α., οι επενδυτές εμφανίζονται «μετρημένοι», διότι γνωρίζουν ότι ο στόχος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πάρει χρόνο για να επιτευχθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Wood προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη Eurobank στο 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ πριν, καθώς και της Τράπεζας Πειραιώς στα 4,10 ευρώ από 3,3 ευρώ πριν, ενώ μείωσε την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στο 0,38 από 0,40 ευρώ. Για την Alpha Bank διατήρησε τα 2,7 ευρώ.

Οι επενδυτές, παράλληλα, τηρούν και στάση αναμονής, όπως «μαρτυρά» και ο υποτονικός τζίρος της αγοράς, μέχρι να υπάρξουν κάποιοι καταλύτες που θα δώσουν νέα «ανάσα» στην αγορά, με πρώτον αυτόν του θέματος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Και όπως διαπιστώνουν, αυτές οι εξελίξεις πιθανότατα θα καθυστερήσουν, μετά και το αποτέλεσμα του χθεσινού Washington Group αλλά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Οπως αναφέρει ο Νίκος Καυκάς, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Merit, «ο πολύ χαμηλός τζίρος της αγοράς τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι ενδεικτικό στοιχείο της στάσης αναμονής που τηρείται από τους συμμετέχοντες στο Χ.Α. Οι συνθήκες δεν έχουν διαφοροποιηθεί, και ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί σε εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ 750-800 μονάδων για τις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου. Οι εξελίξεις-αποφάσεις στα ζητήματα του χρέους και των εφοδίων που θα διαθέτουμε για την εποχή μετά τον Αύγουστο είναι καθοριστικές για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή