Ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ η Blueground

Ενισχύει την παρουσία της στις ΗΠΑ η Blueground

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 1.800 επιπλωμένα διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών σχεδιάζει να έχει προσθέσει μέχρι το τέλος του 2018 στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που εκμισθώνει η ελληνική εταιρεία υπηρεσιών ακινήτων Blueground. Εξ αυτών, περίπου 500 θα βρίσκονται στην Αττική. Αντικείμενο της δραστηριότητας της Blueground είναι η μίσθωση και η αναβάθμιση υφιστάμενων κατοικιών, συνάπτοντας σχετικές συνεργασίες με τους ιδιοκτήτες τους. Στη συνέχεια, προχωράει στη διάθεση των ακινήτων σε στελέχη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, ανάλογα με την περίπτωση. Για την εξασφάλιση της υψηλής πληρότητας 95% που επιτυγχάνει μέχρι στιγμής η εταιρεία, έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλους ομίλους, όπως τράπεζες, ναυτιλιακές εταιρείες συμβούλων, πολυεθνικές (π.χ. Coca-Cola 3E, ΙΚΕΑ, Samsung), πρεσβείες, ακόμα και νεοφυείς επιχειρήσεις με παρουσία στο εξωτερικό.

Σήμερα, η Blueground έχει επεκτείνει τα ακίνητα που μισθώνει σε 1.000, εκ των οποίων 400 στην Αθήνα, 250 στο Ντουμπάι, 200 στην Κωνσταντινούπολη και 100 στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία προχώρησε στην είσοδό της σε μία ακόμα αγορά, εκείνη του Σαν Φρανσίσκο, όπου ήδη διαθέτει προς εκμίσθωση 10 ακίνητα, ενώ παράλληλα στον άμεσο σχεδιασμό της είναι η είσοδος σε πέντε ακόμα πόλεις στις ΗΠΑ μέχρι το πέρας του καλοκαιριού. Η τελική επιλογή θα γίνει με βάση τη ζήτηση επιπλωμένων διαμερισμάτων, την υφιστάμενη προσφορά και το κόστος, όπως επίσης και την προοπτική μετακίνησης στελεχών και επαγγελματιών στις εν λόγω περιοχές. Για την εύρεση του απαιτούμενου αποθέματος ακινήτων, η Blueground έχει συνάψει συνεργασίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων.

Στην περιοχή της Αττικής, οι περιοχές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα, όπως το Κολωνάκι, η Γλυφάδα, η Κηφισιά, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στην Ελλάδα, το μηνιαίο έσοδο που προσφέρει η εταιρεία στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ξεκινά από τα 300 ευρώ σε μηνιαία βάση και δύναται να ανέλθει μέχρι τις 2.000 ευρώ κατά μέσον όρο. Αντίστοιχα, οι τιμές που ενοικιάζονται τα εν λόγω διαμερίσματα στα εταιρικά στελέχη εκκινούν από 500 ευρώ και ανέρχονται μέχρι 2.500 ευρώ σε μηνιαία βάση κατά μέσον όσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή