Αγωγή Αποστολόπουλου κατά Πειραιώς, MIG για το Υγεία

Αγωγή Αποστολόπουλου κατά Πειραιώς, MIG για το Υγεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάθεση αγωγής κατά της Τράπεζας Πειραιώς και της MIG καταφεύγει ο όμιλος Αποστολόπουλου, καταλογίζοντας αδιαφάνεια στη διαδικασία πώλησης του «Υγεία», που μετά την κατ’ αρχήν αποδοχή της προσφοράς της Hellenic Helthcare από την εκτελεστική επιτροπή και το Δ.Σ. της MIG, οδεύει προς το CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με την πλευρά Αποστολόπουλου, η πώληση του «Υγεία» θα έπρεπε να γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή και άλλων ενδιαφερομένων. Πηγές της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνουν ότι έχουν γίνει αποδέκτες της αγωγής και σημειώνουν ότι η τράπεζα θα καθορίσει τις επόμενες ενέργειές της για τη διασφάλιση των συμφερόντων της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η MIG λειτουργεί αυτόνομα και η τράπεζα δεν έχει ανάμειξη στη διαδικασία πώλησης του «Υγεία».

Σε ενημέρωση των εκπροσώπων Τύπου χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού κ. Βασίλης Αποστολόπουλος επισήμανε ότι η συμφωνία με την Hellenic Helthcare έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς ενημέρωση του ίδιου, παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για το «Υγεία» αποστέλλοντας μάλιστα εξώδικη επιστολή τόσο στη MIG όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς, όταν έγινε γνωστή η προνομιακή μεταχείριση της Hellenic Helthcare. Οπως σημειώνει μάλιστα η Apostolopoulos Holdings εταιρεία που ελέγχει τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θα μπορούσε να προσφέρει τίμημα μεγαλύτερο των 0,92 ευρώ ανά μετοχή, που προσφέρει η Hellenic Helthcare, κάτι που δεν έπραξε προκειμένου να μη νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία.

Στην επιχειρηματολογία της πλευράς Αποστολόπουλου είναι ότι εφόσον η Τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει κρατική βοήθεια και τα έσοδα από την πώληση του «Υγεία» θα επιστρέψουν ουσιαστικά στους μετόχους, δηλαδή στο κράτος, θα έπρεπε να επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του τιμήματος μέσα από έναν ανοικτό διαγωνισμό. Επιπλέον θα έπρεπε να επιδιώκει τη μεταβίβαση του «Υγεία» σε έναν στρατηγικό επενδυτή και όχι σε ένα fund που δεν επενδύει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά στοχεύει στην αποκόμιση υψηλού οφέλους σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι το CVC Partners μέσω της Hellenic Helthcare προσφέρει 197,97 εκατ. ευρώ για το 70,38% του «Υγεία» και με δεδομένη στη συνέχεια την υποβολή δημόσιας πρότασης για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του νοσηλευτηρίου, η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 281,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα θα αναλάβει καθαρό δανεισμό της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της επένδυσης στα 400 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή